Vi kårer årets bedste smartphones – til prisen, samlet set og den største overraskelse

Vi kårer årets bedste smartphones – til prisen, samlet set og den største overraskelse

Året lakker mod enden, og det gør 2016-annonceringerne af nye smartphones også. 2016 har overordnet set været et godt smartphone-år med masser af skarp konkurrence. Selv om eksploderende Samsung Galaxy Note-smartphones og iPhones uden jack-indgang har fyldt rigtig meget i mediebilledet, så begynder vi at se, at konkurrenterne kan lave produkter, der matcher kvaliteten og ydeevnen i de dyreste modeller.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Bedst til prisen – OnePlus 3T

OnePlus 3 høstede ros fra anmelderne og med sine imponerende specs og lave pris, skulle man tro, at OnePlus havde gjort sit for at sætte sit præg på 2016. Det viste sig dog, at de ikke var helt færdige endnu, da de lancerede OnePlus 3T for en lille måned siden.

Designet er det samme som på forgængeren, OnePlus 3, men indmaden har fået en overhaling. OnePlus 3T byder på den seneste Qualcomm-processor, Snapdragon 821, 6 GB RAM, 5,5 tommer AMOLED-skærm, op til 128 GB lagerplads, 16 MP kamera både for- og bagud og et 3.400 mAh-batteri, der kan lades op på kun 30 minutter. Derudover kommer den i Soft Gold og min nye yndlingsfarve Gunmetal Grey.

Prisen er en smule højere end OnePlus 3, men fra 3.299 kroner for en telefon med disse specs, er der ikke nogle andre, der kan følge med. OnePlus 3T placerer sig i toppen, når det kommer til hardware, og i bunden, når det kommer til pris. Her får du mest for pengene.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Bedste iPhone – iPhone 7 Plus

Her er ikke så meget at rafle om – der er heller ikke så meget konkurrence. Apples nyeste flagskib sætter ikke mange fødder forkert.

Denne gang var der ud over nye farver intet nyt på designfronten, men til gengæld er der nogle helt nye features, som er meget velkomne. iPhone 7 Plus er nemlig nu stænk- og vandafvisende og så byder den på hele to kameraer på bagsiden af telefonen. Et med et vidvinkelobjektiv, så du kan få det hele med, og et med et teleobjektiv, så du kan zoome helt ind på dit objekt, uden at miste for meget af kvaliteten. De to kamera spiller helt flydende sammen og giver nogle fede muligheder for fotografering med en telefon, som man ellers kun ser i professionelle kameraer.

Dog kommer de nye features, ikke uden manglen på nogle andre. Apple har nemlig fjernet headphone-jackstikket fra iPhone 7 Plus, og du kan derfor ikke længere bruge dine normale høretelefoner uden at skulle købe en dongle. Apple vil gerne have dig til at købe et par trådløse høretelefoner eller et par høretelefoner med Lightning-kabel, som dog kun kan bruges til iPhone 7 og 7 Plus. De såkaldte trådløse AirPods, som Apple introducerede sideløbende med iPhone 7, er i øvrigt ikke kommet endnu – til manges store fortrydelse.

Priserne starter ved 6.899 kroner – det er dyrt, men sådan er det jo med iPhones. Hvis man er til iOS, så er det årets bud på en smartphone.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Bedste Android – Google Pixel XL

Google imponerede tidligere i år med den første Android-telefon produceret af Google hele vejen igennem. Med Android har der altid været et lille slør mellem det, som Google ønskede, og det som rent faktisk var. Med Google Pixel og Pixel XL er det slut – Google har lavet den bedste Android-telefon på markedet.

Google Pixel og Pixel XL er stort set identiske. Den eneste forskel er størrelsen på skærmen og dermed også dens opløsning, størrelsen på batteriet og så selvfølgelig prisen. Pixel XL kommer med en 5,5 tommer 2K AMOLED-skærm, 32 eller 128 GB lagerplads, Qualcomm Snapdragon 821-processor, 3.450 mAh batteri, 4 GB RAM, et 8MP frontkamera og et sublimt 12 MP bagudvendt kamera.

Som noget nyt hos Android, kommer Pixel-modellerne med Googles egen assistent direkte indbygget i telefonen. Det betyder at den kan læse din skærm, uanset hvilke apps du er inde i, og kan give dig intelligent feedback og hjælp med alskens ting og sager. Det er tilnærmelsesvis som at have en personlig assistent, men der er plads til forbedringer.

Google Pixel og Pixel XL er desværre ikke tilgængelige i Danmark gennem Google lige nu, men den kan købes gennem et udvalg af webshops, der har fået dem importeret.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Bedste design – Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung Galaxy S7 Edge er ved at være en gammel telefon i smartphone standarder, men det er stadig en af de lækreste telefoner, der kan købes. Samsung Galaxy S6 Edge var smuk, og med S7 Edge har Samsung virkelig ramt plet.

Den kommer med 32 GB lagerplads (med plads til microSD op til 256 GB), Qualcomm Snapdragon 820-processor, 3.600 mAh batteri, et 5 MP-frontkamera og et imponerende 12 MP bagudvendt kamera og en 5,5 tommer buet AMOLED 2K-skærm.

Det er denne skærm, der gør hele forskellen. Den buer sig ned over kanterne på telefonen, og får det til at føles som om, at skærmen går helt ud til kanten og nærmest lidt til. Det er virkelig lækkert udført, og den ligger lige som den skal i hånden. Der kan være delte meninger om farver osv., men skærmen må man bøje sig for. Det er den fedeste smartphone-skærm på markedet lige nu.

Det skal dog siges at S7 Edge blev lanceret i februar 2016, så der kan ikke være lang tid til, at vi ser den næste version af Samsungs buede vidunder. Prisen er dog derefter, så for kun ca. 5.000 kroner, kan du få en af de lækreste telefoner, der er til salg lige nu.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Største overraskelse – Huawei Mate 9 Pro

Huawei har netop lanceret deres nyeste flagskib, Huawei Mate 9 Pro. Huawei selv kalder det for deres største satsning i norden til dato, og det er også tydeligt, at de virkelig har gjort sig umage med den seneste smartphone i Mate-serien.

Ved første øjekast falder tankerne straks på Samsungs Galaxy Note 7. Mate 9 Pro har nemlig både buet glas og en buet kant bagpå, ligesom Note 7. Desværre har Mate 9 Pro ikke en buet skærm; kanterne er rent kosmetiske, men effekten er den samme. Den ligger utrolig godt i hånden og den føles virkelig tynd.

Den kommer med specs, der ikke kan blive meget bedre for en smartphone i 2016. 5,5 tommer AMOLED 2K-skærm, Kirin 960 octacore-processor, 128 GB intern lagerplads, 6 GB RAM og et 4.000 mAh batteri, som holder strøm i dagevis.

Derudover kommer den med anden generation af Huaweis dual-kamera, som er signeret af Leica. Det byder på et 12 MP normalt kamera og et 20 MP monokromt (sort/hvid) kamera, som opfanger flere detaljer. De to kamera arbejder helt flydende sammen, og tager virkelig flotte billeder. Derudover er der forskellige fede funktioner, så du virkelig kan lege med dine billeder. Du kan blandt andet tage billeder med meget lav dybdeskarphed, og senere hen skifte fokus på billedet, hvis det ikke er helt, der hvor du gerne vil have det.

Alt i alt en overrumplende god smartphone i Mate-serien, som vi ikke lige havde set komme. Huawei Mate 9 Pro kan forudbestilles og koster ca. 5.999 kroner.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af