Nike trækker sneakers tilbage – krediterede forkert oprindelse af mønster

Nike trækker sneakers tilbage – krediterede forkert oprindelse af mønster

Nike har valgt at trække en ny version af Air Force 1 tilbage. Det sker, efter at flere folk har reageret på, at skoen, som skulle være en hyldest til Puerto Rico, brugte et mønster, der slet ikke stammer fra selvstyret, men derimod fra Panama.

»Vi undskylder for den upræcise repræsentation af mønsterets oprindelse. Som en resultat vil produktet ikke længere være tilgængeligt«, siger en Nike-repræsentant ifølge Sole Collector.

Beslutningen kommer, efter den indfødte befolkningsgruppe Guna, som bruger mønstret, der hedder Mola, som en slags flag, afholdt et pressemøde i Panama City for at gøre opmærksom på Nikes misforståelse.

Guna-lederen Belisario López har ellers – ifølge Hypebeast – udtalt, at befolkningsgruppen ikke nødvendigvis var imod Nikes kommercielle brug af Mola-mønstret, men ville ønske, at de havde spurgt dem til råds først.

Det er ikke første gang, at Nike laver en version af en af deres skomodeller som en slags hyldest til Puerto Rico. Årets version skulle være sat til salg den 9. juni, hvor der er det årlige Puerto Rican Day Parade i New York, men det bliver altså ikke til noget denne gang.

Læs også: Generationskamp i sneaker-verdenen? Vi tog pulsen på Sneaker Banquet

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af