Carcel vinder Magasin du Nord Fashion Prize foran blandt andre Heliot Emil

Carcel vinder Magasin du Nord Fashion Prize foran blandt andre Heliot Emil

Det blev Veronica d’Souza og hendes brand Carcel, der løb med Magasin du Nord Fashion Prize i år. Dermed får det unge brand et skub i ryggen med en kontantpræmie på 300.000 kroner samt tilbud om mentorordning med forskellige brancheaktører.

Carcel vandt foran de andre nominerede Brøgger, Heliot Emil, Maja Brix og Mfpen.

»Carcels tilgang til mode er ikke bare innovativ, den er, i kontekst af Magasin du Nord Fashion Prize, det mest sociale, relevante, humane og bæredygtige brand i 2019«, sagde Nina Wedel-Wedellsborg fra Magasin du Nord Fonden blandt andet, da hun sammen med Kronprinsesse Mary overrakte prisen på Kunsthal Charlottenborg i går aftes.

»Verden har måske ikke brug for endnu et modebrand, men verden ville uden tvivl være fattigere uden Carcel«, sagde Wedel-Wedellsborg også.

På to år har Carcel fået international opmærksomhed – også igennem en større shitstorm – for at skabe tøj i samarbejde med indsatte i kvindefængsler i Peru og Thailand af henholdsvis uld og silke. Selvom det netop er brugen af de fængslede kvinders arbejdskraft, som brandet er blevet kritiseret for (selv ser de det, som en hjælp til kvinderne), så har Kanye West senest sagt, at han overvejer en lignende model, når han vil åbne Yeezy-fabrikker i USA.

Veronica d’Souza. (Foto: Magasin du Nord Fashion Prize)

»Først og fremmest er jeg taknemmelig for, at I har modet – for det kræver mod – til at vælge en virksomhed som os og give os jeres støtte. For vi har brug for den«, sagde d’Souza ifølge Fashion Forum, da hun modtog prisen.

Veronica d’Souza startede Carcel sammen med designeren Louise van Hauen, som for kort tid siden valgte at forlade brandet. Det er endnu uvist, hvem der skal overtage hendes designrolle.

Tidligere har brands som Anne Sofie Madsen, Lærke Andersen, Tonsure, Cecilie Bahnsen og senest Emilie Helmsted vundet prisen.

Læs også: Nyt dansk tøjmærke nytænker modens produktionsforhold – »Vi skal designe os til en bedre verden«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af