Må man tjene penge på Kobe Bryants tragiske død? Nike og genbrugs-sites reagerer på dilemmaet

Må man tjene penge på Kobe Bryants tragiske død? Nike og genbrugs-sites reagerer på dilemmaet
Kobe Bryant under en Lakers-kamp i 2012. (Foto: Christian Petersen/Getty Images)

Store dele af verden har sendt tanker mod Kobe Bryant, hans datter Giana og den efterladte familie efter søndagens tragiske helikopterulykke. Men den tidligere basketballstjernes død har også skabt et lidt overraskende dilemma. I kølvandet på nyheden er efterspørgslen på Lakers-merchandise og hans Nike-samarbejder nemlig steget betragteligt. Og er det så okay at tjene penge på tragedien?

Flere medier har rapporteret, hvordan Nike har valgt at fjerne alt Kobe-merchandise fra deres butikker og webshops for at forhindre resellers i at tjene penge på at opkøbe og sælge videre med profit. Andre mener dog, at Nike bare har udsolgt. Sportsgiganten har ikke selv kommenteret, men hvis man forsøger at finde Koby Bryant-produkter bliver man mødt med nedenstående hyldest til basketballstjernen.

Det er især også opportunistiske resellers, der har fået flere internationale sites som Grailed, StockX og Stadium Goods til at reagere. Det skriver Business of Fashion.

Inden de nåede at reagere blev der dog rapporteret om et par Adidas Crazy 97 ‘Kobe Bryant Slam Dunk Contest’, som blev solgt solgt for 1.200 dollars, hvilket ifølge Business of Fashion var mere end seks gange så meget, som de blev solgt for i ugen op til den tragiske ulykke.

Mens StockX har sagt, at de ikke vil blande sig i det frie marked, så har platformen valgt at donere de penge, de tjener på salg af Kobe-merchandise, til basketstjernen og hans kone Vanessas familiefond. Hos Stadium Goods har de valgt ikke at tage imod flere Kobe-produkter lige nu, mens Grailed blot sagde til Business of Fashion, at der ikke havde været flere søgninger på Kobe Bryant-produkter efter ulykken end før.

Kobe Bryant er den første NBA-superstjerne, der dør, siden sneaker-kulturen og det medfølgende reseller-marked ser ud, som det gør i dag. Derfor er det også et helt nyt dilemma, ‘branchen’ står med.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af