Rains vinder copyright-retssag over Zara-ejere

Rains vinder copyright-retssag over Zara-ejere
En af Rains-modellerne til højre og Zaras version til venstre. (Foto: Rains)

Det har taget fire år, men nu har danske Rains vundet en retssag om patentkrænkelse imod den spanske detailkæde Inditex. Sagen, der startede i 2016, drejer sig om to jakker fra fast fashion-mærket Zara, som Rains altså mente lignede deres silhuetter Parka Coat og Long Jacket lidt for meget.

Det har Rains nu fået medhold i i Sø- og Handelsretten, og Inditex skal betale kompensation til Rains. Det endelige beløb fastsættes dog først senere.

»Vi vil vise, at globale kæmper ikke kan stjæle designs og overtræde rettigheder som en del af deres forretningsmodel. Vi ved, at mange professionelle i og uden for modeverdenen har set frem til resultatet af denne retsag for muligvis at følge i vores fodspor. Vi håber at kunne opfordre flere firmaer til at tage kampen op«, siger en af Rains-grundlæggerne Daniel Brix Hesselager i en pressemeddelelse.

Rains har tidligere fortalt om, hvordan de indkaldte vidner fra kinesiske fabrikker, der var blevet bedt om at kopiere Rains-jakkerne af Inditex.

Hesselager og resten af Rains har vundet sagen her i Danmark og overvejer nu, om de vil forsøge sig med en international retsag. For mens Sø- og Handelsretten fandt, at Zara krænkede Rains’ rettigheder efter markedsføringsloven i forbindelse med de to nævnte jakker, så afviste den en klage om en tredje Zara-jakke, da den ikke er eller har været udbudt til salg i Danmark.

Hele dommen kan læses hos Sø- og Handelsretten.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af