Malk De Koijn – fænomenal afskedskoncert

Efter fredagens ud-af-kroppen-oplevelse med hiphoppens ukronede konger Gang Starr, var det med alkohol i benene og hætte på hovedet at jeg for anden aften i træk befandt mig til hiphop-koncert i Store Vega. Mine forventninger havde svært ved at nå samme højder som aftenen før, men det skulle vise sig at være fuldt forståeligt, at Malk de Koijns koncerter har været nogle af de bedst anmeldte i dansk musikhistorie.

Aftenens publikum bød ikke på mange gengangere fra fredagens dedikerede hiphopklientel, og der var i det hele taget skruet lidt op for moden og den afventende attitude og lidt ned for den betingelsesløse tilbedelse – det er jo gerne sådan at begejstringen skal vrides ud af os danskere. Det skulle da også vise sig at tage næsten en time før det skøre univers fra Langestrand krøb helt ind under huden på alle i Store Vega. Geolo G, Blæs B og Tue Track havde med deres tunge, originale lydbillede, deres syrede kostumer og deres selvironiske og storslåede show langsomt men solidt spillet salen varm, og den sidste time af koncerten genkaldte Gang Starr koncertens euforiske stemning.

Fra de tre gik på scenen og smed deres vokaler ind over båndede beats, udviklede koncerten sig til absurde højder med bl.a. Blæs B i tights og snowboardrygskjold og Tue T i supermandskostume. Med to sæt pladespillere, en masse udskejelser på scenen, lidt hjemmelavet tegnefilm på storskærm, og ikke mindst, en for en gang skyld til hiphopkoncert, fantastisk lyd, rev Malk De Koijn taget af Store Vega. Samtidig slap de tre af sted med at kaste smuds efter ikke bare det meste af den danske musikbranche, men også store dele af deres eget ekstremt mode- og selvbevidste publikum!

Gang Starr brystede sig dagen før af, at rigtig hiphop kun har brug for en mikrofon og to pladespillere. Malk De Koijn fulgte paradoksalt nok op på dette budskab ved at levere et overdådigt show, som på den mest absurde vis udstillede hiphoppens til tider så sexistiske og selviscenesættende profil.

Gennem den sidste time af den to timer lange koncert blev hænderne smidt i vejret på selv de bagerste rækker i salen, og jeg har aldrig oplevet så lange klapsalver efter anden omgang ekstranumre. Malk De Koijn leverede en af de bedste hiphopkoncerter jeg nogensinde har oplevet, og man kan kun håbe at det ikke var et afskedsshow med dansk hiphopmusiks ukronede konger.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af