Le Tigre

Det er unægtelig lidt tidligt at holde ophørsudsalg, når man kun har to studiealbum på samvittigheden. Men det er desværre det, den amerikanske tøsetrio Le Tigre er i fuld færd med på deres tredje udspil ‘This Island’, som er én på alle måder skuffende affære.

Da Le Tigre i 2000 dukkede frem fra undergrunden var d’damer JD Samson, Johanna Fateman og den tidligere frontfigur i Bikini Kill, Kathleen Hannas skramlede og dansable elektropunk ellers et både skæg, forfriskende og jernfeministisk indslag på en halvstøvet rockscene. Le Tigre var højtråbende og viltre, de var efterkommere af riot grrls-bevægelsen, og de var ivrige bidragsyder til den dengang sitrende electroclash-scene.

Og det er de sådan set stadig. Lige bortset fra at sangene slet ikke fænger i samme grad, som de gjorde tidligere. At vildskaben og pigeskrigene virker mere anmassende end deciderede farlige og effektfulde – og måske mest af alt at electroclash-scenen så småt er begyndt at kuldsejle efter flere års medbør hos bands som Peaches, Chicks On Speed og så netop Le Tigre, ej at forglemme.

Vist ryster man da lidt med hovedet og vipper lidt med foden til et nummer som ‘On The Verge’, der er klassisk Le Tigre med fuld fart over feltet. Men svimmel når man aldrig at blive, og krampe i benet bliver det slet heller ikke til, når de 43 minutters spilletid på ‘This Island’ er tilbagelagt. Desværre.

Le Tigre. 'This Island'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af