Green Pitch

Det er længe siden et minut har fyldt så meget, som når Rex Garfield lægger et gammelt forhold bag sig på ‘Slow Down’. Med hjertet blottet ser hun realiteterne i øjnene, og lader sin ultrabløde vokal dele dem med os. Der er ikke noget tilbage. Hun må videre. En akustisk guitar og et klaver hjælper hende på vej.

Alt på bare et minut. Kort, godt og ind til benet. Mere skal der ikke til. Intet fængede omkvæd. Ingen lækker intro eller outro. Bare et minuts ærlige erklæringer. Det er super rart.

Og det er kun omkring et minut af de godt 35 af slagsen på danske Green Pitchs debutudgivelse. En stemningsmættet udgivelse, hvor sangenes enkle instrumentering forståeligt nok sætter fokus på Garfields eminente vokal, der indtil nu må have været blandt landets bedre gemte hemmeligheder.

Egentlig er Green Pitch en duo bestående af Garfield og Ste Rasch (guitarist i Softporn), men på albummet har de to fået betydelig hjælp fra Softporn-frontmand Kristian Finne Kristensen, der både spiller guitar, synger og er medkomponent på nogle af sangene.

Sammen er Garfield og Kristensen helt i top. Bedst bevist på det umiskendelige sommerhit ‘Reverse’, der godt kunne have været en b-side på en tidlig The Jesus And Mary Chain single. Det er shoegazer støjpop af høj klasse.

Resten af albummet er mere eftertænksomt. Stemningen er melankolsk uden på nogen måde at blive udpenslende eller søgt. Tempoet er roligt, men numrene krydres hist og her med trommer, horn og strygere, som på det storladne ‘Unpredictable/Illogical’. Flere steder minder det hele lidt om svenske Granada.

Der er ingen tvivl om, at Garfield og Rasch er et par begavede og kompromisløse sangskrivere, og at Green Pitch er et af landets nye indie-hits. Med ‘Ace of Hearts’ kan du roligt fordoble puljen. Der er intet bluff her.

Green Pitch. 'Ace of Hearts'. Album. A:larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af