Balkan Beat Box – alt godt fra verdenshavet

En rød løber flankeret af to små bål viste vejen til baghuset i en gård på Nørrebro. Global er navnet på dette nye, statsstøttede spillested og klub, der i et lille, men velfungerende lokale sender verdensmusikken til København. Og denne aften verdensmusik i verdensklasse.

Et sus gik gennem det tætpakkede lokale, da en kvinde udelukkende med sin tilstedeværelse påkaldte sig absolut stilhed. Ud af stilheden brød en spansk sangstemme, der fortryllede alle. Cadeau og klapsalver fra salen tog til, men blev overraskende afbrudt af Balkan Beat Box, der kom marcherende ind fra salens bagende iklædt trommer, fløjte og dyremasker. En cirkel blev formet, og dansen begyndte. Og herfra og de næste to timer havde de os alle i deres hule hånd.

De fem optrædende lagde ud med et par rene instrumentalnumre, der akkompagneret af deres gestik og tilråb hurtig fik tempoet og stemningen i top. De enkelte instrumenter udførte energiske soloer, samspil og små jamsessions i et virvar af samples, beats og basgange. Den forførende lyd af saxofonisternes konstant øgende tempo i balkanmusikkens rette ånd, sammen med godbidder fra alverdens andre genrer gjorde, at vi blev udsat for alt fra det syrerockede nummer “Smokin’ Crack in My Jail Cell” til tunge hiphop- og reggae-orienterede numre med det dansk-ægyptiske wunderkind Zaki som gæst. »God rapper, god beatbox«, proklamerede han, og overbeviste salen og band med gedigent rap og beat box-ekvibrilisme.

Tre omgange med ekstranumre taler for sig selv, og salen bekræftede den uovertrufne energi og livsglæde de new-yorkske israelere & co udstrålede og udbasunerede helt til sidste hornblæs.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af