The Fashion

Vi kunne nok alle lære noget af The Fashion. Nemlig at det er helt okay at sadle om og prøve igen, hvis man ikke lige rammer plet i første forsøg. Det er nemlig lige hvad den danske kvartet har gjort på sit andet album, der heldigvis lægger afstand til debuten ‘Rock Rock Kiss Kiss Combo’ og den noget skemalagte poprock.

I stedet åbner The Fashion med et firkløver af sange, der vægter tunge beats over kække guitarriff, mens sanger Jakob Printzlau småarrogant fremråber teksterne, så man næsten skulle tro, at han har lyttet lidt til den svenske duo The Tough Alliance. Det er fængende fint med masser af gode detaljer, som strygerne på ‘Solo Impala’ og vokallagene på ‘Untitled’. Førstesinglen ‘Letters from the Ambulance’ viser fint The Fashions genre-leg, når et reggae-inspireret guitarriff blandes med Printzlaus lidt hiphop-legende vokal i verset, og så ellers håndklap og en fortrinlig popfornemmelse.

Men så hopper The Fashion af en ellers vindende hest og forsøger sig med en mere traditionel tilgang til rockmusikken. Det virker lidt skizofrent, men kvartetten slipper godt fra det takket være sangskriver Anders Find Axelsens utrolige øre for den gode melodi. Guitarerne overtager igen ansvaret for at drive sangene frem, hvilket de klarer bedst på ‘Like Knives’ og ‘Vampires With Gold Teeth’, der lukker albummet med maner i ræsende post-punk tradition.

Så selvom festen også balanceres af roligere numre, der ikke ligefrem klæder Printzlaus vokal eller albummets udtryk, så er det et imponerende udspil, der frem for alt beviser, at The Fashion har formået at finde et mere personligt udtryk, der stadig udnytter bandets tydelige talent for poppens fængende magi.

The Fashion. 'The Fashion'. Album. Sony BMG.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af