Justice

Simians nummer ‘We Are Your Friends’, der i 2003 blev peppet op af Justice, er ikke blot blevet prisbelønnet med statuetten for bedste video til MTV Awards sidste år i København. Den pirrer selv de mest radbrækkende dansebevægelser på festfronten og er et hit, der sejlivet ikke vil nøjes med at forblive sidste års modefarve. For klubgængere verden over mister fortsat bevidstheden, når omkvædet gjalder i peaktime og beatet sætter ind, og dét er grunden til, dette album er ventet med spænding.

Pariserknægtene Gaspard Augé og Xavier de Rosnay udgør den retfærdige duo, der har remixet alt fra Britney Spears til Fatboy Slim og er blandt musikkollektivet Ed Bangers mest succesfulde kunstnere. Ifølge Justice blev verden skabt på én dag. Debuten med den usigelige titel starter i bibelsk reference ved skabelsen ‘Genesis’ og ‘Let There Be Light’ og ender i ‘One Minute To Midnight’.

De to korsbærere går til gengæld ikke de ortodokst troendes ærinde, når de spilder motorolie udover de finere house-konventioner. Og stryger en tændstik. Den allerede udgivne single ‘Waters of Nazareth’ får en synthesizer til at hyle og vride sig i masochistisk fryd over at være sat i den elektriske stol af en guitarhelt fra Gwar. Det samme gælder de ultra omskiftelige kontraster på ‘Phantom’, hvor lydbølgerne slår appetitlige gnister et øjeblik og vasker hænder splitsekundet efter.

Justice render os i traditionerne, hvilket er en velkommen friskhed, men trægheden melder sig efter 12 op- og nedture i cd-karrusellen. Kvælertagene på popporcelænet bliver forudsigelige ved flere lytninger, og referencerne til tudsegamle funk-skiver er en gumpetung gentagelse af landsmændene Daft Punk og Cassius. Og for dem, der fulgte den første franske bølge, er det et kuriosum, at Paris genopstår med Justice i spidsen som musikalsk modecentrum uden en ny dagsorden.

Justice. '†'. Album. Ed Banger/Warner.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af