Justice – fuld retfærdighed

En lang og til tider brutal festival havde skilt de fleste fra inden søndag nat klokken kvart over to. Dem, der var tilbage, var til gengæld klar på at feste igennem og få ørene skruet af led for sidste gang til et af festivalens stærkest imødesete mindre navne på Arena.

Den franske pariser-electro-duo Justice gæstede festivalen første gang allerede sidste år sammen med Soulwax til blandet fornøjelse. Men al opsparet nervøsitet var pakket sammen, da de tronede frem på pulten mellem to tårne af Marshall-forstærkere og det sidste udskejende publikum med et eklektisk opkog af deres egne numre fra det netop udgivne debutalbum og remixes.

Er de dj’s eller producere? Spørgsmålet synes inderligt ligegyldigt, for i hvert fald er de musikere, og da festen endte helt på kogepunktet efter det sidste gearskifte med et dundrende flerdimensionelt remix af deres remake af Simians ‘Never Be Alone’, myspace-generationens store anthem, ‘We Are You Friends’, spædet op med Klaxons horn og støj fra deres egen ‘Waters of Nazareth’ var der ingen tvivl om de er et af tidens allermest spændende navne at opleve live. Og de ydede i den grad Roskilde Festivalens sidste publikum retfærdighed.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af