Gypsies

Det danske band Gypsies er efterhånden blevet et kendt navn på den danske hiphopscene, hvor de i det meste af landet er berygtet for et energisk liveshow, der kan få selv de sejeste drenge til at hoppe rundt på gulvet, som stod de på forreste række til Roskilde Festival. En energi de også tager med sig på deres debutalbum ‘One Hand Up’, men desværre fungerer det knap så godt på et helt album som til en koncert.

Det største problem er, at man ikke på samme måde bliver smittet af bandets glød og karisma igennem højtalerne. Derimod kommer forsangerne Shaka Loveless og Benjamin Kissis sloganagtige omkvæd til at fremstå trivielt, og det kan være svært at skelne numrene fra hinanden. Det er stort set kun ‘Here They Come Again’ og ‘Interplenetary’ der skiller sig ud, og for sidstnævnte skyldes det gæsteoptrædener fra et par af Stones Throw Records kendte ansigter.

Deres måde at blande hiphop, r’n’b og rock er dog unik i sig selv, ligesom Shaka Loveless tekstunivers er i en klasse for sig selv på den danske scene. Men selvom deres album indeholder den rå energi og dynamik, som de repræsenterer, så burde de ligesom deres forbilleder The Roots adskille studielyden mere fra livelyden. For selvom de er blevet kendte for deres sceneoptrædener, så er det svært at fremkalde den samme effekt, når man er lytter og ikke publikum.

Gypsies. 'One Hand Up'. Album. Superstar/At:tack.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af