Lykke Li

Det er ikke hver dag, der dukker soleklare og særegne popstjerner op i vor tids musikvirvar. Men svenske Lykke Li Timotei Zachrisson er uden tvivl en sådan stjerne. Som et resultat af den verden hendes forældre tog hende med rundt i som barn – fra Portugal til Indien – er hendes musik på en gang simpel, som al god pop, og rig på alverdens tiltag.

For Lykke Li lægger ikke bare sin småhæse og skrøbelige røst over skarptskårede pophits, i stedet har hun i samarbejde med den succesfulde svenske producer Björn Yttling (kendt fra Peter Bjorn And John) skabt et univers, hvor de gode melodier konstant krydres med finurlige indslag, som en enkel koklokke, et bækkenslag eller håndklap.

Samtidig har de bibeholdt det umiddelbare i sangens lo-fi-æstetik, hvilket resulterer i en utrolig ærlig og skrøbelig samling sange, der spænder fra den citerende intro ‘Melodies & Desires’, over det funky baslegende ‘Let It Fall’ til det electro-flirtende ‘Complaint Department. Bedst er uden tvivl de klokkeklare hits ‘Little Bit’ og ‘I’m Good, I’m Gone’, der rammer det helt rigtige blandingsforhold mellem Lykke Lis excentriske legesyge og poppens umiddelbare melodier.

Når man prøver så mange grænser og genrer af, så rammer alle ret naturligt ikke plet, og ‘My Love’s lidt fesne storladenhed og ‘This Trumpet in My Head’s guitarklimpren kunne sagtens undværes. Men de beviser den 21-årige svenskers umættelige nysgerrighed og kompromisløse lyst til at danse til sit eget beat.

Lykke Li. 'Youth Novels'. Album. EMI.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af