Minilogue

På den anden side af sundet, nærmere bestemt Malmø, har svenske Minilogue base. Duoen består af det musikalske talent Marcus Henriksson, mens Sebastian Mullaert bidrager med sine evner som dj. At de to svenskere er et respekteret navn på den elektroniske scene vidner udgivelser på Wagon Repair, Crosstown Rebels og Traum Schalplatten om, mens dobbeltalbummet ‘Animals’ skydes af sted fra Sven Väths Cocoon Recordings.

Cd1 besidder en organisk lyd, der genremæssigt kredser om minimal techno og deep house – dog med afstikkere til dub og acid. De to svenskere besidder en særlig evne til at levere deres numre som en fortælling, der hele tiden søger i nye retninger uden at miste det overordnede fokus. Fortællingen bygges langsomt op som bløde og sensuelle kollager, der sender referencer til de engelske tech-house mestre Swayzak. Nummeret ‘We All’ er krydsningen mellem svævende ambient og broken-beat, og viser med tydelighed Minilogues øre for melodien, og den betagende atmosfære numrene rummer.

Cd2 er en tour de force i ambient og down beat, hvor stemninger og atmosfærer skaber svævende og støvede lydkollager. Numrene besidder momentvis et jazzet og til tider etnisk udtryk, der tilføjer nye elementer til det store helhedsbillede.

‘Animals’ er delt op i to vidt forskellige størrelser, og det kan umiddelbart være svært at se sammenhængen, men ikke desto mindre berettiger de med hver deres udtryk.

Minilogue. 'Animals'. Album. Cocoon/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af