The BPA

Norman Cook var en af 90’ernes mest usandsynlige popstjerner. Med vigende hårgrænse og strittende ører var der ikke meget musikvideo-appel i den nogleogtredive-årige brite, men under sit alias Fatboy Slim havde han til gengæld fundet en lyd, der kunne trække både poptøser og rocksnobber på dansegulvet.

Numre som ‘The Rockafeller Skank’, ‘Gangsta Trippin’ og ‘Praise You’ blev kæmpehits med deres løsslupne samplinger og stadionstore breakbeats. Men da big beat-bølgen gik i sig selv igen omkring årtusindskiftet, blev der stille omkring ham. Nu vender han tilbage med projektet BPA, der står for Brighton Port Authority, og albumtitlen ‘I Think We’re Gonna Need a Bigger Boat’ refererer muligvis til gæstelisten.

Cook har nemlig allieret sig med en lang række vokalister på, hvad der minder om åbent hus i studiet. Iggy Pop, Jamie T. og Martha Wainwright er blandt de mange medvirkende på et album, hvor Cook har forladt dansegulvet og i stedet lavet en henslængt hjemmeplade med indslag fra rock, pop og reggae. Det er desværre en temmelig tam affære, hvor kun David Byrne og Dizzee Rascal brænder igennem på den veloplagte ‘Toe Jam’, der får benene til at spjætte med sin skæve exotica-pop.

Resten af albummet virker uinspireret med sine letbenede, men også ret forglemmelige popsange. Energien fra Fatboys Slims fest-eskapader er væk, uden at der er kommet noget andet interessant i stedet, og ‘I Think We’re Gonna Need a Bigger Boat’ giver ikke noget svar på, hvordan Norman Cook kommer videre.

The BPA. 'I Think We're Gonna Need a Bigger Boat'. Album. Southern Fried/Import.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af