Gypsies

Gypsies er blevet kaldt Danmarks svar på The Roots grundet deres håndspillede og rockede hiphop-lyd. Jeg vil påstå, at den sammenligning nu må være død og begravet. For med albummet ‘For the Feeble Hearted’ har den musikalske udvikling taget en poppet drejning, og udgivelsen bærer præg af at være blevet til på blot en måned.

Med en blanding af rock, pop, r’n’b og lidt rap holder musikkollektivet fast i deres udgangspunkt, men det hele bliver for pænt og ligetil. Jeg savner sved og muskler fra den ellers godt sammenspillede gruppe, der kun på nummeret ‘CPH’ får deres live-energi ned på albummet. På numre som ‘Heal U’ og ‘You Gave Me None’ bevæger Gypsies sig ind på boyband-territorium med ømme tøsedrenge-omkvæd, og på ‘American Girl’ og ‘U Don’t Know’ omfavnes den kønsløse college-lyd, som Gym Class Heroes for tiden er bannerførere for. Produktionerne mangler både kant og bund, og på trods af at flere af numrene er iørefaldende, udgøres sammenhængskraften på albummet af en letfordærvelighed uden dog at lægge op til de store radio-hits.

Et nummer skiller sig for alvor ud: ‘Big White Eyes’ hvor der gives plads til både rap og et kor af skønsang. Den avantgardistiske opbygning af nummeret med et både slæbende og marcherende trommespor og storladent omkvæd er atypisk for albummet, men jeg bliver varm ved tanken om, at Gypsies ville lege videre med den lyd og lave et ‘college dropout’.

Gypsies. 'For the Feeble Hearted'. Album. Superstar/At:tack.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af