Egyptian Hip Hop

Egyptisk hiphop. Det lyder da meget interessant, når man lige at tænke, indtil man så rent faktisk hører musikken på ep’en ‘Some Reptiles Grew Wings’ og finder ud af, at der bag det eksotiske bandnavn ‘blot’ gemmer sig fire unge briter, der spiller 80’er-flippet electropop tilsat lidt skabet vokal, og den historie og den musik har vi jo ligesom hørt før.

Første nummer ‘Moon Crooner’ er bygget op omkring noget så dateret som et funky bass-riff og et klinisk og kitschet synth-beat. Forsanger Alexander Hewitt lyder som en blanding af The Cures Robert Smith og Julian Casablancas, og der er sådan set tale om et ok popnummer, som, hvis man spiller det 10-15 gange, vil vise sig at være helt vanedannende.

Lidt mere dybde er der straks i anden skæring, den mildt melankolske ‘Rad Pitt’, hvis spinkle guitar-riff har noget både vemodigt og opløftende over sig. Det her er ep’ens klart bedste nummer.

Herefter går over kvartetten i en blanding af elektronisk og 70’er-psykedelisk koma og leverer det næsten fem minutter lange instrumentalnummer ‘Middle Name Period’. Det er ren øvelokale-spacefunk. På den ufede og kedelige måde. ‘Native’ lukker og slukker med kinesisk klingende toner, men allerede her gider man ikke rigtig Egyptian Hip Hop længere.  

Egyptian Hip Hop. 'Some Reptiles Grew Wings'. Album.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af