CHLLNGR

Københavnerne bør være stolte over at lægge bopæl til amerikaneren Steve Borth II, bedre kendt som CHLLNGR. Han leverer på sit debutalbum en verdensklasse præstation ud i en lyd, der trækker kraftigt på inspirationskilder fra både før og efter dubsteppen gik af mode.

Albummet byder på et væld af discipliner ud i moderne dub. Her er electro-soul på ‘Sundown’, der med rumklangsforvredet vokal fra Quadron-sangerinden Coco O lyder som om, det er optaget i en støvet kælderskakt. G-funk på ‘Ask For’, der ville gøre Dr. Dre blød i knæene. Velklingende flosset maskinel synthstøj og dronebass på ’At Last’. Og ikke mindst, en evne til på nærmest umærkelig vis at pumpe flere af de ellers køligt drømmeagtige tracks op i 4/4 dobbelttempo, som det bedst sker på det geniale tranceagtige titelnummer.

Det, der binder pladen sammen, og det, som skiller CHLLNGR ud fra mængden af såkaldte post-dubstep-artister, er, at albummet lyder som om, det både er produceret på en gammel spolebåndoptager og i et moderne studie. Lyden er stram som den bedste berliner tech-house, samtidig med at diverse effekter og vokalbidder konstant skrider en smule i svinget. Tillige besidder CHLLNGR evnen til at dyrke både det minimale groove og de storladne melodier, der bliver hængende i kroppen længe efter musikken er løbet ud. Detaljerigdommen og den stilsikre eksekvering sikrer lang holdbarhed, og Steve Borth fortjener opmærksomhed langt uden for hans københavnske residens.

CHLLNGR. 'Haven'. Album. Green Owl.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af