Klumben

Hvis der findes en verdensrekord for, hvor hurtigt man kan få et omkvæd på hjernen, slår Klumben den igen og igen på sin debut-ep. To-tre gennemlytninger tager det, og så er det umuligt ikke at synge »for det min yndlingssodavand / og du ved, at det går langt ud over din forstand« fra sportsdrik-hyldesten ‘Faxe Kondi’.

Læs også: Hør ‘Faxe Kondi’

Det er egentlig utroligt, hvor effektivt Klumben og hans producer TopGunn rammer hovedet på dancehall-sømmet. Selv om Klumbens levering af både vers og omkvæd er særdeles melodisk, er det ikke fordi, han besidder et voldsomt stort repertoire i sit sangmæssige udtryk. Men hvad gør det, når det, han kan, er genialt? Selvfølgelig er det de ekstremt catchy omkvæd, der er Klumbens store force, men rent lyrisk er der er også masser af komme efter. Den humoristiske stil, som man kender den fra et undergrundshit som ’Du’ en lort’ køres godt videre, mens han på singleforløberen ’Hobby’ får vist, at han kan mere end bare at skrive hyldestsange til sodavand.

Læs også: Hør ‘Hobby’

Men netop nummeret ’Faxe Kondi’ er sammen med ’Dancehall Geni’ ep’ens højdepunkter. Et skrabet beat, et godt melodisk omkvæd og en vuggende bas er alt, hvad der skal til. At ’Faxe Kondi’ gæstes af en enormt veloplagt Raske Penge føjer kun ekstra til genialitetsfaktoren. Kun ’Det var i går’ med Fragga Just på gæstevisit kammer over i en for poppet auto-tunet stil, og samlet set er udgivelsen et levende bevis på, at vi i 2012 endnu engang kommer til at gå all-in på dansk dancehall. 

Læs et stort interview med Klumben, Raske Penge og EaggerStunn i maj-udgaven af Soundvenue.

Klumben. 'Fra Klumben til pladen'. Album. Cheff Records/ArtPeople.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af