DJ Er Du Dum Eller Hvad: »Distortion har ændret København«

DJ Er Du Dum Eller Hvad: »Distortion har ændret København«

Martin Skovbjerg aka DJ Er Du Dum Eller Hvad og en tredjedel af supertrioen AV AV AV fortæller om sit nære forhold til den københavnske festival.

Hvad er dit forhold til Distortion?
»Distortion er en stor del af mig. Jeg har spillet der de seneste syv år, og det bliver større og vildere hvert år. Det stak helt af sidste år, på min DJ Er Du Dum Eller Hvad-scene, hvor vi var 15 dj’s, der spillede back-to-back på tre pulte over en hel dag. Det var den vildeste oplevelse. Og så er det bare fantastisk at se sin egen by på den måde. Jeg er meget stolt over at være så stor en del af Distortion«.

Hvad gør Distortion til noget særligt?
»Det er så uforudsigeligt, fordi det er københavnerne selv, der holder festen, og så udvikler der sig alle mulige vanvittige initiativer og fester over hele byen. Det er blevet til den uge, hvor alle københavnere giver en del af sig selv for at fejre og vise, hvor meget deres by betyder for dem. Distortion er en af de ting, der gør København til noget helt specielt. Festivalen har ændret København, så vi er blevet mere åbne over for hinanden«.

Hvad er dit smukkeste Distortion-minde?
»Helt klart da jeg lukkede Nørrebrogade i 2011. Det var en fuldstændig psykopat vild fest, og der var overhovedet ikke nogen, der vidste, hvad der ramte dem, heller ikke engang mig selv. Der var folk, der surfede på 3A-busserne. Det var første gang, Distortion var på Nørrebrogade, og jeg tror måske ikke, det var helt organiseret og aftalt«.

Hvad har været din største musikalske oplevelse på Distortion?
»Jeg har kun haft gode musikalske oplevelser på Distortion. Der bliver jo spillet noget musik, som ellers ikke bliver spillet i København, og det er for fedt at se at folk er fuldstændig åbne over for det hele«.

Hvordan har Distortion klaret de seneste års vokseværk?
»De har klaret det rigtig godt. Der er jo altid nogen, der ikke synes det er en god idé og brokker sig over larm og tis, og i starten var der måske heller ikke helt styr på det, men nu kører det bare. Og så tror jeg Distortion Ø er et rigtig godt tiltag«.

Hvad kunne Distortion gøre bedre?
»De kunne måske godt begynde at betale deres dj’s. Der er mange, som har været med i rigtig mange år og har været med til at sørge for, at der overhovedet var en fest. De fleste, jeg kender, inklusiv mig selv, har stort set spillet alle gigs gratis«.

Er du mest til gadefesterne eller Distortion Ø?
»Distortion Ø kan gå hen og blive en kæmpe succes i år, men jeg har altid været en gadefestmand«.

Hvad er dine planer for årets Distortion?
»Jeg glæder mig bare til at hygge mig med mine venner og være med til at give de hårdtarbejdende københavnere et ordentligt afbræk i hverdagen, hvor de kan smide alle hæmninger og danse sig selv i stykker over fire dage«.

Læs også: 15 skæve til dj’en Emil Lange: »Jeg havde røget for meget på en joint, så jeg tog en lur under pulten«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af