Her er 12 koncerter du skal opleve i december

Så er det december, og selvfølgelig skal du lukke året ned med et par stærke koncertoplevelser. Vi har samlet de bedste tilbud.
Her er 12 koncerter du skal opleve i december
Hans Philip fra Ukendt Kunstner. (Foto: Michael Nørgaard/Soundvenue)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ennio Morricone
2. december, Forum

En sand legende besøger Danmark for første gang, når den ikoniske filmkomponist Ennio Morricone giver koncert i Forum flankeret af et gigantisk symfoniorkester og kor. Italieneren, der ganske korrekt tiltales ‘Maestro’, er allermest kendt for sine lydsider til Sergio Leones klassiske western-film som ’Den gode, den onde og den grusomme’, men hans diskografi tæller over 500 soundtracks (!), så der er selvsagt noget at vælge imellem – der burde dog komme et par numre fra hans hyldede soundtrack til ’The Mission’. Morricone vandt i starten af året en Oscar for musikken til Tarantinos ’The Hateful Eight’.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Jóhann Jóhannson
3. december, Bremen Teater

I forlængelse af Morricone får Bremen dagen efter besøg af en af de mest fremtrædende soundtrack-komponister fra ’den nye skole’. Islandske Jóhansson vandt en Golden Globe for ’The Theory of Everything’, og så har han et tæt samarbejde med instruktøren Denis Villeneuve, for hvem han har lavet meget roste lydsider til ’Prisoners’, ’Sicario’ og højaktuelle ’Arrival’. Komponisten har lavet masser af musik i eget navn før sin soundtrack-karriere og udgav for nyligt albummet ’Orphée’, der emmer af både intrikate og storladne følelser fra instrumenternes indre.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Emma Acs
3. december, Koncertkirken

Det her er ikke en normal Emma Acs-koncert. I arbejdet med sit næste album har den danske sangerinde og sangskriver nemlig fundet tid, lyst og evner til at skrive sin helt egen symfoni, som opføres i Koncertkirken på Nørrebro i selskab med Sankt Annæ Symfoniorkester og Acs’ eget band, The Inbred Family. Symfonien er kommet til live ud fra en præmis om at have rødder i den eksperimenterende musik, men at hente inspiration fra genrens klassiske traditioner.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Gents
3. december, Lille Vega

Det er efterhånden et år siden, at Gents udgav debut-ep’en ’Embrace the Future’, og den danske duo med stærk hang til 80’er-synth og Elvis-vokal har haft et ganske fint 2016 med stærke koncerter på både Spot og Roskilde Festival. Nu går året på hæld, og måske de ligefrem serverer nye numre fra den klistrede popbrønd? To andre spændende, danske bands står for supporten: Sjæl I Flammer og Franske Piger fra Vellness Plader-kollektivet.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Andy Stott
8. december, Lille Vega

Manchester-produceren Andy Stott er ikke til at kategorisere. Da han slog igennem med ’Luxury Problems’ i 2012 var det med melodisk techno, for derefter at udforske forholdet mellem flydende stilhed og industriel støj to år efter på ’Faith in Strangers’. Nu kommer han til landet med årets album ‘Too Many Voices’ øverst på setlisten.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Artigeardit
9. december, Rust

Tidligere på året nåede Artigeardits debut-ep ’Fristelse fordærver’ lige akkurat at snige sig med på vores top 10-liste over første halvårs bedste danske udgivelser. Den unge hiphop-komet har på kort tid lagt flere flotte Distortion-optrædener bag sig, og nu er tiden altså kommet til hans første koncerttjans i eget navn på Rust. Mon ikke der venter lige dele ungdommelig flabethed og lyrisk sans? Og måske nogle nye numre?


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Malk de Koijn
10. december, Store Vega

Fem år er der gået siden Malk de Koijns seneste ’Toback to the Fromtime’, men deres selvopfundne, gakkede parlør holder stadig den dag i dag. Hiphopkoryfæerne fra den nærmest kultisk tilbedte trio drog på en landsturné, der skulle være afsluttet i november, men de giver i julemåneden tiltrængt ekstrakoncert i Store Vega. Hvis ikke du allerede ved, hvad der venter, kan du læse deres fiffige annonceringstekst.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Saveus
13. december, Store Vega

Der er lagt op til et storladent farvel til 2016, når Saveus afslutter en længere danmarksturné i Store Vegas intimiderende sal. Tidligere på året gjorde den unge sanger flot figur på både Spot Festival og Roskilde Festival, som vores anmeldere kaldte for flotte forløsninger af potentiale og storladent showmanship. Og ja, han har stadig kun et par enkelte sange på samvittigheden, så forvent masser af numre, som du ikke kan finde på Spotify.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Vegas Perler
14. december, Store Vega

En række af Danmarks fineste acts er samlet for en aften, når Vega i anledning af deres 20-års jubilæum slår dørene op for et sammensurium af nogenlunde nye spillere fra den hjemlige musikscene. Husorkesteret The Eclectic Moniker vil i selskab med Niels Brandt (The Minds of 99), Anya, Kill J, Wangel og Katinka tage publikum på en musikrejse, der på tværs af genrer og præferencer hylder noget af det, som Vega alle dage har stået i spidsen for, nemlig de danske begavelser inden for musik.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Vellness Plader
15. december, Pumpehuset

Efter musikkollektivet og pladeselskabet Vellness Plader sidste år begyndte at udgive et overflødighedshorn af skæv, retrofil lo-fi-musik med stærkt 80’er-islæt, har en mindre dansksproget renæssance bredt sig med afsæt i den brogede artistflok, der tæller blandt andre Sjæl I Flammer, Ecstasy In Order og ovenstående Hong Kong.

Vellness Plader har før holdt labelnight, og den 15. december er der atter dømt aparte festivitas, når kollektivet lancerer et nyt mixtape med dertilhørende releasefest. Foruden mixtape-premiere venter en live-debut fra Anders Boserup samt Hong Kongs første københavnerkoncert.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ukendt Kunstner
16. december, Falconer Salen

Man behøver næsten ingen nærmere introduktion til Ukendt Kunstner, der i nogle år har været et af kongerigets mest prominente hiphop-navne. Vi kan til gengæld berette om en umådeligt stærk NorthSide-koncert i sommer, så der venter forhåbentlig et veloplagt show af bastante bangers og smørrede nattehymner, når Ukendt forsøger at tage fans med til ’Den anden side’ i Falconer Salen, der er duoens hidtil største koncertvenue.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Syv Sytten
29. december, Pumpehuset

Mellem fedladne julestrabadser og obligatorisk nytårsfest i årets døende stunder finder man et benhårdt aflad under Pumpehusets hvælvinger ved navn Syv Sytten. Arrangementet er opkaldt efter en astronomisk ligning, da vi det 29. døgn i december har lige nøjagtig syv timers lys og 17 timers mørke.

Lyder det lidt for kosmisk, kan det opsummeres sådan, at denne aften står i de mørke kræfters tegn med en række artister, der alle repræsenterer det lettere obskure i rocken: De Underjordiske, Nils Gröndahl, Mads Gräs, Collider og Lorenzo Woodrose (dj-sæt) fra Baby Woodrose er på plakaten, når nattens mulm og mystik sættes i spraglet musikalsk relief.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af