Radiohead-talsperson benægter Lana Del Reys udtalelser: »Vi har ikke sagsøgt hende«

Radiohead-talsperson benægter Lana Del Reys udtalelser: »Vi har ikke sagsøgt hende«
Lana Del Rey. (Foto: Christopher Polk/Getty Images)

Tidligere på ugen skrev Lana Del Rey på Twitter, at hun var blevet sagsøgt af Radiohead, da hendes sang ‘Get Free’ eftersigende mindede for meget om Radioheads ‘Creep’. Hun skrev, at Radiohead ville have rettighederne til hendes sang, og selv om hun havde tilbudt gruppen 40 procent af indtjeningen, ville de kun gå med til 100 procent.

Nu har en talsperson for Radiohead dog svaret igen på Lana Del Reys udtalelser. Denne skriver i en udtalelse (via Pitchfork), at »det passer, at vi har diskuteret siden august med Lana Del Reys repræsentanter«, men gør det samtidig klart, at Radiohead-lejren »ikke har sagsøgt hende, og Radiohead har ikke sagt, at de »kun vil acceptere 100 procent« af rettighederne til ‘Get Free’«.

Ifølge talspersonen har diskussionerne med Del Reys repræsentanter gået ud på at kreditere alle sangskriverne bag ‘Creep’ som sangskrivere på ‘Get Free’. I den sammenhæng har de ikke udtalt, hvorvidt de forventer, at de oprindeligt angivne sangskrivere, Lana Del Rey, Rick Nowels og Kieron Menzies, fortsat skal krediteres for ‘Get Free’.

Da vi i mandags dækkede Lana Del Reys indledende tweet, pointerede vi også, at Radiohead ikke selv har 100 procent af rettighederne til ‘Creep’, da Radiohead selv også i sin tid blev sagsøgt, fordi ‘Creep’ lød som The Hollies-sangen ‘ The Air That I Breathe’. Det vil altså sige, at det ikke kun er Radiohead, der muligvis bliver krediteret som sangskrivere på ‘Get Free’, men også Albert Hammond og Mike Hazlewood, der skrev ‘The Air That I Breathe’.

Man kan så kun tænke sig til, hvor lang listen af sangskrivere vil blive, hvis Lana Del Rey en dag sagsøger nogen for at efterligne ‘Get Free’. Hør selv de tre sange og vurder, om Radiohead, Hammond og Hazlewood fortjener at blive krediteret for ‘Get Free’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af