Tyler, The Creator kritiserer Grammy-kategorier: »Det er den politisk korrekte måde at sige n-ordet på«

Tyler, The Creator kritiserer Grammy-kategorier: »Det er den politisk korrekte måde at sige n-ordet på«
Tyler, the Creator ved Grammy Awards 2020. (Foto: Alberto E. Rodriguez/Getty Images)

Tyler, The Creator havde en stor aften ved årets Grammy-uddeling. Ikke nok med at han satte ild til scenen med sin ekstatiske optræden, så vandt han også sin første Grammy, som han modtog for bedste rapalbum.

På scenen virkede han ovenud begejstret for sejren, men umiddelbart efter forklarede han til Grammy-pressekonferencen, at der også var en bagside:

»Jeg er lidt splittet omkring det. På den ene side er jeg meget taknemmelig over at være blevet anerkendt i denne verden. Men det er ærgerligt, at hver gang vi – og her mener jeg folk, der ligner mig – laver noget, der bryder genrer eller eksperimenterer, så ryger det altid i rap- eller urban-kategorien«, udtalte Tyler og uddybede sin kritik af de pågældende kategorier:

»Jeg kan ikke lide urban-ordet – som jeg ser det, er det bare den politisk korrekte måde at sige n-ordet på. Hvorfor kan vi ikke bare være i pop-kategorien? Halvdelen af mig føler, at rap-nomineringen var en smule fornærmende – lidt som når man giver sin lille fætter controlleren, der ikke er sat til, når han gerne vil spille: Så han holder kæft og har det godt«.

Tyler, The Creator er ikke den første til at kritisere Grammy-kategorierne, hvor særligt Urban Comtemporary har stået for skud tidligere: I 2017 var Sufjan Stevens og St. Vincent ude og stemple kategorien som værende en sidekategori, hvor man placerede sorte, da Beyoncés ‘Lemonade’ blev forbigået i hovedkategorien for bedste album.

I år bragte Diddy desuden problematikken på banen, da han proklamerede, at »sort musik er aldrig blevet respekteret af Grammys« og gav prisuddelingen 365 dage til at rette op på problemet.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af