Lord Siva gik fra blå melankoli til sommerfest i Store Vega

Lord Siva gik fra blå melankoli til sommerfest i Store Vega
Lord Siva i Store Vega. (Foto: Nikolaj Bransholm/Soundvenue)

Lord Siva sagde tidligt på aftenen til sin Store Vega-koncert, at de ville starte med at spille nogle numre fra hans seneste album ‘Lys’. Implicit i den kommentar lå et løfte om nogle andre numre senere, og en form for erkendelse af, at mange af de numre, Lord Siva er blevet kendt for og har hittet med, ikke kommer fra ‘Lys’ men fra ældre udspil, samarbejdet med Vera og selvfølgelig ‘Solhverv’ – årets officielle sommerlandeplage.

Der var altså en klar opbygning i koncerten, der startede køligt og blåt, og med en lidt introvert frontperson. Og måske var det et meget godt valg at få fyret ‘Lys’-afdelingen af tidligt. For selvom det er lækre numre, der flød godt ud i rummet, så kom deres tilbagelænede, lettere melankolske udtryk ikke altid ud over scenekanten, og det blev stedvist en smule langtrukkent.

Især ‘SHH’ kørte hele manegen rundt med spansk guitarsolo, og blev for stillestående. Bedre var ’24 Mer’, hvor sangeren satte sig på scenekanten og direkte signalerede, at nu skulle vi ned i gear, mens de mere poppede ‘Bedre’ og ‘Vi ses’ gav en tiltrængt kontrast.

Men heldigvis fornægtede Lord Sivas sublime vokal sig aldrig. Hvis han ville, kunne han sikkert synge ‘Lille Peter Edderkop’ og stadig fremkalde gåsehud.

Den ømme elklaversballade ‘Før eller senere’ var tætpakket med følelser og helt igennem smuk. Lord Siva kan få en til at sidde på kanten af stolen og tænke, at hans  stemme vil knække under sin egen skrøbelighed i næste linje. Vel at mærke uden, at det rent faktisk sker, for han er samtidig en dygtig og kontrolleret vokalist.

Det er næsten billetprisen værd alene at opleve en sanger, der har sådan en grad af nerve og nærvær i sin vokal.

Lord Siva i Store Vega. (Foto: Nikolaj Bransholm/Soundvenue)

Efter et spøjst indslag i form af et cover af Elmers 80’er-ballade ‘Tænker på os to’, markerede den energiske ’Fortæl dem’, at vi nu var gået ind i anden del af koncerten og en mere festlig stemning. Heldigvis uden at Lord Sivas vokal led under det.

Her tog han publikum mere i hånden, mens der blev sidde-danset på klapstole til Vera-samarbejderne, der svinger godt, men hvis guitar-hooks rent musikalsk stryger en lidt mere med hårene i forhold til Lord Sivas solonumre. Bandet viste sig fra sin bedste side, inden vokalhooket fra ‘Blind’ tryllebandt hele salen og de hårde trommer virkelig slog igennem.

Selvom Lord Siva tidligt i karrieren blev kendt for sit tungsind, er han blevet habil leverandør af pophits og godt (eller i hvert fald bedre) humør. Og måske var det også den kontrast, der gjorde, at koncerten fandt hjem til sidst som en lang spændingskurve, fra kolde, blå følelser, over i mere varme farver og god stemning – hele vejen båret af Lord Sivas altid krystalklare, stærke vokal.

Og hvis der var nogen tilbageværende tvivl om, hvorvidt rejsen skulle ende godt, blev den gjort til skamme under ‘Solhverv’, der, som den ultimative styrkeopvisning (og på publikums opfordring), blev spillet to gange og dermed udgjorde både afslutnings- og ekstranummer.

Glæden var ikke til at skjule, og Lord Siva fik med 80’er-synth og Zapp is-farvede visuals fremkaldt et lille stykke sommer på den grå novemberaften.


Kort sagt:
Lord Sivas koncert i Store Vega gik fra til tider langtrukken melankoli over i feststemning, og undervejs fik han bevist, at hans største styrke, uanset hvor på spektret han befinder sig, er hans inderlige vokal.

Lord Siva. Koncert. Store Vega.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af