Det bedste ved den nye Billie Eilish-dokumentar? Hendes gigantiske Justin Bieber-crush

‘The World’s a Little Blurry’ er klart mest interessant, når den handler om Billie Eilishs intense forhold til Justin Bieber.
Det bedste ved den nye Billie Eilish-dokumentar? Hendes gigantiske Justin Bieber-crush
Billie Eilish. (Foto: Emma McIntyre/Getty Images)

KOMMENTAR. Billie Eilish elsker Justin Bieber. Ikke som musiker, og ikke på den der amerikanske måde, hvor man siger »I love you« til hvem som helst. Hun elsker virkelig Justin Bieber.

Det bliver helt tydeligt i den nye dokumentar ’The World’s a Little Blurry’, hvor Eilishs crush på idolet bliver skildret i hele sit omfang.

Filmen viser nemlig, hvordan Billie Eilish har været dødeligt forelsket i Justin Bieber i årevis og blandt andet har grædt stride strømme, fordi hun var bange for, at hun aldrig ville kunne elske nogen så højt, som hun elskede Bieber.

»Vi overvejede at sende hende til psykolog«, siger moren på et tidspunkt om Bieber-besættelsen, og det virker ikke som om, hun joker.

Derfor er det selvfølgelig noget af en begivenhed for den unge verdensstjerne, når hun endelig en dag rent faktisk møder idolet. Faktisk resulterer det i filmens bedste scene, hvor Eilish bryder grædende sammen og saligt hulker i Biebers favn i flere minutter til en Ariana Grande-koncert på Coachella.

Der er noget fascinerende i at se en af verdens efterhånden største popstjerner blive så starstruck. Og der er noget menneskeligt i Billies reaktion – noget virkeligt og genkendeligt. Store dele af ’The World’s a Little Blurry’ går ellers med at vise en lang, lang række live- og backstageoptagelser, der mest af alt ligner live- og backstageoptagelser fra en million andre musikdokumentarer.

Det gør ’The World’s a Little Blurry’ til »en lang, retningsløs smøre, der mest bare bliver to en halv times ufokuseret Billie-content til sultne fans«, som vores anmelder skrev. Det hele er, med andre ord, en smule søvndyssende, hvis ikke man er lige så stor fan af Billie, som Billie er af Bieber.

Til gengæld vågner Billie Eilish – og dokumentaren – i den grad op til dåd, når det drejer sig om netop Justin Bieber.

»Hvis han bad mig om at dræbe min hund, ville jeg gøre det«, kan den unge popstjerne finde på at udbryde, når hun skal sætte ord på sine følelser for Bieber. Og når det så kommer på tale, at han skal være med på remixet af ’Bad Guy’, skriver Eilish følgende til ham: »Du kunne bogstavelig talt gæste sangen og bare sige ’prut’, og jeg ville være lykkelig!«

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Bieber-interaktionerne giver nogle af de sjældne øjeblikke, hvor Eilish virkelig får lov til at være fuldstændig målløs over hele sit liv. »That’s his voice«, udbryder hun, når hun første gang hører Biebers stemme på remixet af ’Bad Guy’, og man kan fornemme, at hun nærmest tror, hun drømmer.

»Hun har grædt over Justin Biebers sange så mange gange i årenes løb«, tilføjer moderen. »Nu synger han hendes sang!«.

Det er et virkeligt specielt øjeblik, og det bliver endnu mere overvældende til Coachella, hvor Billie ikke kan stoppe med at græde. Og vi snakker ikke en lille tåre eller to: »Jeg tudede snot i fem minutter«, siger hun efterfølgende i bilen på vej hjem, stadig helt salig og tårevædet efter oplevelsen.

Efter Coachella-seancen – lige når man tror, forholdet mellem de to verdensstjerner ikke kan blive mere cute – får Billie Eilish fandme også en besked fra Justin Bieber, der er så sød (»du er beyond speciel«), at hun næsten ikke kan læse den højt gennem glædestårerne.

»Du er nødt til at blive venner med ham«, siger storebror Finneas. Og ja, tænker man: Det burde hun da! Den film ville jeg i hvert fald gerne se.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af