Jamaika kræves fængslet på ubestemt tid – tiltalt for knivoverfald og trusler

Jamaika kræves fængslet på ubestemt tid – tiltalt for knivoverfald og trusler
Jamaika. (Foto: Nikolaj Gyldenløve)

Jamaika blev i november 2019 anholdt af politiet, da han var efterlyst i forbindelse med et knivstikkeri i Esbjerg. Siden da har rapperen været varetægtsfængslet, men nu er der nyt i sagen.

Efter at have lavet en mentalundersøgelse mener Retslægerådet, at Jamaika er farlig på fri fod og derfor skal idømmes forvaring på ubestemt tid – det skriver JydskeVestkysten. Forvaring er en straftype, som kan anvendes i sager med personer, som vurderes til at være særligt farlige.

»Der er stor sandsynlighed for, at der påkræves forvaring«, lyder Retslægerådets konklusion ifølge JydskeVestkysten.

Jamaika er ifølge JydskeVestkysten tiltalt for tre ting: »En brutal gennembankning af en liggende mand sammen med to andre, et knivoverfald efterfulgt af trusler mod ofret for knivoverfaldet for at få ham til at trække sin politianmeldelse tilbage«.

Jamaika nægter sig skyldig i anklagerne, så det er altså en domsmandsret, som skal beslutte sagens udfald. Der ventes af falde dom 14. april.

Ifølge JydskeVestkysten forklarede Jamaika i retten onsdag, hvorfor han i 2019 var på flugt fra politiet efter sin efterlysning: »Jeg ville være sammen med min højgravide kone og have vores nyfødte barn i hænderne«, sagde rapperen.

Tidsubestemt forvaring i en sikringsanstalt er ifølge JydskeVestkysten en af de strengeste fængselsstraffe.

Der er udkommet en del musik med Jamaika, siden han blev varetægtsfængslet – senest sangen ‘Buffalo Soldier’, der fungerer som titelnummer til den danske actionserie ‘2 døgn’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af