Her er den bedste forklaring på Drakes nye »Copenhagen«-linje – tak, Facebook!

Her er den bedste forklaring på Drakes nye »Copenhagen«-linje – tak, Facebook!
Drake. (Foto: Gregory Shamus/Getty Images)

Da Drake i fredags udgav ‘Certified Lover Boy’, studsede jeg specielt over én linje fra sangen ‘7AM On Bridle Path’.

»I’ll play it cool with you, then mark a nigga like Copenhagen«, rapper Drake på det nyeste indslag i serien af ‘AM/PM’-sange, men den indledende benovelse over, at Drake namedropper København, blev hurtigt efterfulgt af et altoverskyggende spørgsmål:

Hvad fanden var meningen med linjen? Altså: Hvordan skulle den rent praktisk forstås?

‘Then mark’ lyder som Denmark, og København er hovedstaden i Danmark. Så langt så godt – det er et ordspil.

Men hvis man gik pedantisk til værks, så kunne jeg simpelthen ikke finde sammenhængen mellem at ‘markere nogen’ (som et offer eller lignende) og så København.

For lige at eksemplificere det, så kan man rappe noget som ‘mit flow er koldt som is’, hvor der jo er en klar sammenhæng mellem ‘flow’ og ‘is’. Flowet er koldt som is, det giver mening.

Men hvordan markerer man nogen ligesom København? Hvordan markerer København noget som helst?

Jeg ytrede min frustration over linjen i en artikel hos Soundvenue og opfordrede til, at man endelig måtte komme med input og bud på forklaringer.

Det resulterede faktisk i en række mails med bud fra jer, kære læsere, samt en yderst bugnende kommentartråd på Facebook under artiklen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Der var blandt andet en person, der mente, at en dårlig oplevelse i København måske havde ‘sat sit mærke’ på Drake. Altså at noget, der var sket her, havde sat sig i Drake.

De fleste mente dog, at der var tale om et ordspil for ordspillets skyld. At ‘then mark’/Denmark-ordspillet var det, der var at komme efter. Der var ingen dybere mening og ingen grund til at lede efter den. Ingen sammenhæng mellem ‘markere’ og København.

Men så var der én person (halleluja!), der på Facebook kom med et overordentlig godt bud på, hvordan linjen skal forstås.

»Tænker ikke at han mener Copenhagen som by, men det amerikanske tobaksprodukt ‘Copenhagen’ (snus). Snus sætter sine tydelige spor på tænder og tandkød, heraf ‘mark’ a nigga like Copenhagen«, skrev Kewin Dannerfjord Remeczki som svar på vores Facebook-opslag, og til det har jeg kun én ting at sige: Tak!

Dén forklaring giver super god mening og skaber netop forbindelsen mellem ‘markere’ og så ‘Copenhagen’, som jeg var på jagt efter.

Copenhagen er et tobaksmærke, som bliver fremstillet af U.S. Smokeless Tobacco Company, hvis historie går helt tilbage til 1822. Så Copenhagen (altså tobakken) burde være et relativt kendt brand i USA.

Vi får nok aldrig at vide, om ovenstående forklaring stemmer overens med Drakes oprindelige intention med linjen, men nu kan jeg i hvert fald sove lidt bedre.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af