FKA Twigs’ Calvin Klein-reklame blev bandlyst for at være for seksuel – nu reagerer hun

FKA Twigs’ Calvin Klein-reklame blev bandlyst for at være for seksuel – nu reagerer hun
FKA Twigs. (Foto: Mike Coppola/Getty Images)

FKA Twigs mener ikke, at der var grund til at bandlyse hendes Calvin Klein-reklame i Storbritannien for at være for seksuel.

Sådan lød det onsdag aften fra musikeren i et Instagram-opslag, hvor hun også delte det omtalte foto, der viser Twigs kun iført en denimskjorte. Sloganet til reklamen var »Calvins or nothing«.

»Jeg ser ikke det stereotype seksuelle objekt, de har stemplet mig som. Jeg ser en smuk, stærk farvet kvinde, hvis utrolige krop har overlevet mere smerte, end I kan forestille jer«, skriver Twigs blandt andet i opslaget.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ifølge Pitchfork blev reklamen bandlyst, efter at ASA (Advertising Standards Authority) vurderede, at fotoets komposition »rettede beskuerens blik mod modellens krop snarere end mod det tøj, der reklameres for«.

ASA mente også, at reklamen overseksualiserede Twigs og præsenterede hende som et »stereotypt seksuelt objekt«, hvorfor organisationen altså gav Calvin Klein besked på ikke at bruge fotoet igen.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af