Her er koncerterne, du skal opleve i maj

I denne måned er der både Spot Festival og Distortion, men der er også masser af andre spændende koncerter i vente. Her har vi samlet vores favoritter.
Her er koncerterne, du skal opleve i maj
Olivia Rodrigo i Madison Square Garden. (Foto: Kevin Mazur/Getty Images for Live Nation)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Fabräk

11. maj, Store Vega + turné

Efter en lille tur til Norge i april vender de rappende anti-punkere i Fabräk tilbage til Danmark for at spille sangene fra deres nye album, ‘Plastikverden’ – et værk, hvor de det ene øjeblik serverer smadderrock, blot for som det næste at præsentere en Nik & Jay-pastiche.

Duoens koncerter har ry for at være voldsomme energiudladninger, der er spækket med flabet humor og sveddryppende moshpits. Så selvom de udforsker nye territorier på deres seneste output, virker det sandsynligt, at den kommende turné stadig byder på den vildskab, man kender duoen for.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Erika de Casier

8. maj, Store Vega

Dansk-portugisiske Erika de Casier er efterhånden et veletableret navn på den internationale indie-r’n’b-scene, idet hendes to seneste album, ‘Sensational’ og ‘Still’, er udgivet på det velrenommerede engelske label 4AD. Derfor bringer forårsturnéen hende også kun forbi ét dansk venue, nemlig Store Vega i København.

Hendes sagte vokal og hendes flair for lækker Y2K-r’n’b har for vane at udfolde sig rigtig smukt live, hvor de Casier mestrer at balancere det intime med det teatralske, så hun får publikum i sin hule hånd. Da hun gæstede Roskilde Festival i 2022, endte hendes koncert ifølge vores anmelder med at få publikum så meget med, at »hvert lille dansetrin, hoftevrik og håndbevægelse fra sangeren blev modtaget med stor jubel fra publikum«.

Misser du i øvrigt Erika de Casier denne måned, så er det bare om at vente til dette års Roskilde Festival, hvor hun nu indtager Arena-scenen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Danny Brown

8. maj, Amager Bio

En af amerikansk hiphops største originaler besøger Danmark med ikke blot ét, men to stærke 2023-album under armen. Danny Brown udgav nemlig sidste år både soloalbummet ‘Quaranta’ – karrierens nok mest tænksomme værk – og det vanvittigt kaotiske Jpegmafia-samarbejde ‘Scaring the Hoes’. Begge er i fokus på den nuværende turné, hvis vi dømmer efter hidtidige sætlister.

Browns fleksible og skingre vokal plejer at være en fryd at overvære live. Ofte er det dynamiske oplevelser, hvor sangene elegant væves sammen, så én sang starter, før man helt har kaperet, at den foregående slutter, og Danny Brown selv sprudler af både liv og excentricitet. Bare se vores anmelder af hans seneste optrædener på Roskilde Festival og Heartland.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Adrianne Lenker

10. maj, Konservatoriets Koncertsal

Til august kan man opleve folkrock-kollektivet Big Thief som en del af årets Syd For Solen, men bandets forsanger, Adrianne Lenker, kan opleves allerede denne måned til en udsolgt koncert i København præsenteret af selvsamme Syd For Solen.

Adrianne Lenker har spillet i landet med Big Thief mange gange, men dette bliver hendes første solooptræden på dansk jord. Hun har ellers en solid solodiskografi på samvittigheden, og karrieren har især taget fart efter det fremragende 2020-album ‘Songs’, der i år blev fulgt op af det ligeledes enormt smukke album ‘Bright Future’. Konservatoriets Koncertsal virker som ideelle rammer for så personlige singer/songwriter-skæringer.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Snow Strippers

25. maj, Mayhem

Hvis man vil have noget helt nyt og beskidt på opleveren, er en tur på Mayhem i København altid en god idé. Og det er måske særligt en god idé denne måned, hvor de får besøg af eventserien Unearth og i den forbindelse kan præsentere den amerikanske duo Snow Strippers.

Snow Strippers er en electroclash-duo, der lyder som en trashy blanding af Crystal Castles og Soulwax. De har rumsteret i undergrunden i nogle år, men fik sidste år noget mainstream-eksponering takket være en gæsteoptræden på Lil Uzi Verts ‘Pink Tape’. Et oplagt valg til det, arrangøren kalder »en genre-agnostisk eventserie for knækkede klublyde og pseudo-fantasmer«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Olivia Rodrigo

30. maj, Royal Arena

Olivia Rodrigo har den seneste håndfuld år taget verden med storm. Først på 2021-debuten ‘Sour’, sidenhen på 2023-opfølgeren ‘Guts’. Hun har formået at indkapsle alle de pinligste teenage-følelser på sangform som få andre, og hun har været en af de ledende figurer i en spraglende genopblomstring af både poppunk og 90’er-klingende altrock.

Det er intet under, at hun er blevet et generationstranscenderende fænomen, når hun både skriver sig ind i gamle rocktraditioner og i ungdommens følelsesliv, og der således lagt op til både et kolossalt rockbrag og en velsmurt popfest, når hun gæster Royal Arena.

Der er stadig nogle få billetter tilbage hist og her til, hvad der bliver Olivia Rodrigos første besøg i Danmark. Men de er dyre!

Flere spændende koncerter i maj:
3-5. maj: Den Sorte Skole (Rust)
4. maj: Tate McRae (Falkonersalen)
8. maj: Akon (Tap1)
9. maj: Merro8 (Ideal Bar)
10. maj: J Balvin (Royal Arena)
10. maj: Clarissa Conelly (Akvariet)
10.-17. maj: Kingtommi (turné)
11.-18. maj: Kindsight (turné)
16.-18. maj: A Colossal Weekend (festival i Lille Vega, Ideal Bar og Basement)
18. maj: Future Islands (Poolen)
23. maj: Faye Webster (Store Vega)
24. maj: Blue Foundation (Det Kongelige Teater, Gamle Scene)
27. maj: Julie Byrne (Voxhall + 28. maj, Bremen Teater)
31. maj: Jeff Rosenstock (Pumpehuset)
31. maj: Veto (Store Vega)

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af