Shop med omtanke

Basisgarderoben: Her er stylistens bud på tre must-haves

Med en rigtig god basisgarderobe slipper du ikke bare for tøjkriser og dumme impulskøb. Det er samtidig et opgør med køb-og-smid-væk-kulturen. Her anbefaler stylist Mads Emil Grove Møller sine yndlingselementer.

Har du nogensinde stået og stirret tomt ind i et fyldt klædeskab for dernæst at blive enig med dig selv om, at du jo ikke har noget som helst at tage på? Velkommen i klubben.

Og ja, det kan være ualmindeligt fristende at stikke ud for at fylde garderoben med nye alternativer, men hvad nu hvis det netop er den form for panik-shopping, der har skabt din tøjkrise i første omgang. Tænk, hvis det ikke er flere, men færre muligheder, der er løsningen.

Det britiske mode-ikon Susie Faux talte allerede i 70’erne om en såkaldt ‘capsule wardrobe’ – en garderobe bestående af 30-40 praktiske og alsidige stykker tøj, som kan bruges på tværs af sæsoner og situationer. Og på et tidspunkt, hvor modeindustriens massive miljøpåvirkning ikke længere er til at ignorere, kan det vist godt betale sig at støve den idé af.

Men hvor skal man starte?

Når man skal opbygge en basisgarderobe, handler det om at koge klædeskabet ned til en bouillon af det mest nødvendige – de jeans, du rent faktisk har lyst til at have på. Den t-shirt, der kan bruges i vidt forskellige situationer. Bluser som kan bruges både om sommeren og under en jakke i vintermånederne. Og når du skal ud at købe nogle af de helt basale grundelementer, så gå efter god kvalitet, klassiske snit og neutrale farver, anbefaler Mads Emil Grove Møller, der er stylist og vært på podcasten PodPassion på Heartbeats.

Her kommer han med tre anbefalinger til basisgarderoben – den bedste hvide t-shirt, de jeans, som holder allerbedst, og hvor man kan finde de stærkeste bud på sweatshirts.

Mads Emil Grove Møller går efter helt plain t-shirts, uden print og med rund hals.

En »all-time favorite« hvid t-shirt

»Når det kommer til basisgarderoben, er den hvide t-shirt mere eller mindre et must. Den passer simpelthen til alt andet, skaber den perfekte bund, og på dage hvor du ikke kan overskue andet, er den et sikkert valg til et stilrent look. Den hvide tee jeg har ejet flest af igennem tiden er fra amerikanske Alstyle Apparel, som har det lange navn AAA Plain Short Sleeve T-Shirt. Den er lavet i en tyk bomuldskvalitet, og så fitter den helt perfekt boxy. Der findes jo uendeligt forskellige fits på en tee, og det vil altid være en smagssag, om man foretrækker det ene eller det andet. For mig skal den ikke være for tight, men hellere boxy og altid med rund hals. Den perfekte hvide tee spiller helt af sig selv og med alle outfits. Og hvis du føler dig særligt 90’er-kæk, kan du lige smøre ærmerne lidt op«.

De perfekte jeans

»Jeans er måske det sværeste at finde, og jeg tror stadigvæk ikke på, at det perfekte par eksisterer. Men der er heldigvis nogle, som kommer tæt på. Jeg har altid været glad for et par klassiske Levi’s 501, som har et tidsløst look og fit. Og derudover kan jeg anbefale, at man kigger på jeans hos APC, AMI og Acne«.

Den lækreste sweatshirt

»Sweatshirts er lidt i samme båd som den hvide tee, når det kommer til fit, da det jo er en smagssag, om man vil have, at den sidder løst eller tæt på kroppen. Jeg er personligt glad for vintage sweatshirts fra 90’erne, som simpelthen bare sidder bedre. Og så har de ofte det næsten perfekte look og feel, da de har så mange vaske og år på bagen. Jeg finder mine på rejser, i vintageshops eller på eBay. Derudover synes jeg, der er fede sweatshirts at finde hos Uniqlo U og Jjjjound«.«.

View this post on Instagram

New fleece items available online tomorrow.

A post shared by JJJJound (@jjjjound) on

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af