Shop med omtanke

Grooming-eksperterne guider til de bedste barbermaskiner

Har du svært ved at kende dig selv, efter frisører og barberer har lukket for hjælpen? Ro på. Der er hjælp at hente.
Grooming-eksperterne guider til de bedste barbermaskiner
Trimmeren fra Andis sikrer helt skarpe linjer (Foto: Henri)

Er der noget så rart som et nybarberet ansigt? At spise frokost uden at efterlade rester i overskægget? Og den der fornemmelse af at fange sit frisk-groomede spejlbillede i et butiksvindue?

Jeg aner det ikke. Mit ansigt er nybarberet fra naturens side. Men efter at have læst mig rundt på nettet efter de bedste elektriske barbermaskiner, kan jeg konkludere, dels at det er en jungle at finde rundt i et marked af maskiner, der alle udstråler en form for sci-fi-maskulinitet. Og dels, at produktbeskrivelserne mest af alt lyder som dating-annoncer med meget høje krav til en fremtidig partner, der på én og samme tid skal være »effektive«, »kompromisløse«, »nænsomme« og klar på at gå med i badet.

Men hvad skal man egentlig gå efter, hvis man nu for alvor er klar til at erstatte den tarvelige shaver, der står og samler rust i brusekabinen? Hvad vil de professionelle barberer anbefale, man erhverver sig, hvis man skal have en kvalitets barbermaskine, der holder, hvad den lover?

Det spørgsmål har vi spillet barbersalonen Henri, der dagligt klipper, trimmer og barberer mandlige københavnere i alle aldre. De fortæller, at valget af barbermaskine nødvendigvis afhænger af den enkeltes behov og udseende. Men uanset hvad man er på udkig efter, anbefale de, at man investerer i maskine, man kan eje i mange år. Og det kræver både, at man går efter en kvalitetsmaskine og løbende sørger for at nusse om den, lyder det.

»Hvis man skal sikre en lang levetid på sin barbermaskine, så kræver det vedligeholdelse. Vi anbefaler derfor, at man løbende smører bladet med den olie, som ofte følger med maskinen, og derudover holder blad og motor fri for hår«, siger partner Magnus Krysto Juul Hirszhorn, der fortæller, at der ofte er gåde råd at hente hos den lokale frisør eller barber, når det kommer til tips og tricks til, hvordan man bedst håndterer sin trimmer. 

Her anbefaler holdet bag Henri deres tre fælles favoritter: En all-around, én til helt tæt barbering og én til at holde skægget skarpt.

PANASONIC – ER 1611 K

»Står man og leder efter en rigtig god hverdagstrimmer, som både kan bruges til hår og skæg, er den her fra Panasonic det helt rette valg. Den har stærke blade, en kraftig motor og et batteri, der holder, hvilket gør den til en stabil og slidstærk maskine, der holder i mange år. Maskinen kommer med en god bunke afstandshoveder, så du kan trimme både korte og længere frisurer. Og selv om vi selvfølgelig vil anbefale, at man lader de professionelle om det, hvis din frisure skal sidde lige i skabet, så kommer maskinen med afstandsstykker fra 0,8 til 15 mm, så man med lidt øvelse kan lave flotte fades (glidende overgange, red)«.

WAHL PROFESSIONAL Five Star Finale

»Når det kommer til de helt tætte trimninger, der skal være glattere, end hvad barberklingen kan klare, er den her maskine fra amerikanske Wahl det bedste værktøj. Den går helt utroligt tæt på huden – også på følsomme steder som hals og kinder, hvor det ellers kan være svært at undgå røde knopper eller små cuts, når man barberer sig. Det er en meget robust maskine, men for at sikre, at den holder så længe som muligt, anbefaler vi, at man er omhyggelig med at holde den ren og fri for hår. Og hvis foil-hovedet går i stykker, kan det nemt udskiftet – frem for at man stikker ud og køber en helt ny maskine«.

ANDIS slimline trimmer

»Trimmeren fra Andis egner sig helt perfekt til lettere tilretning af skæg og særligt til områder som hals og kinder, hvor huden er mere sensitiv. Den klipper utroligt tæt og er god til skarpe kanter, og derfor er den et virkelig godt værktøj at at holde skægget ved lige – ind imellem besøg hos barberen«.

Purchase-redaktionen opererer uafhængigt af kommercielle aftaler. Soundvenue tjener ingen penge, hvis du køber et produkt, vi anbefaler. Vi har udelukkende interesse i at viderebringe anbefalinger af højkvalitetsprodukter.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af