Shop med omtanke

Stik afsted på sommerferie med et helt bibliotek i tasken: Techeksperterne guider til de bedste e-readers

Stik afsted på sommerferie med et helt bibliotek i tasken: Techeksperterne guider til de bedste e-readers
Amazon Kindle er blandt tidens bedste e-readers.

Det er meget muligt, at tanken om digitale bøger får inkarnerede bogorme til at troppe op med krydserede underarme og hvidløg mellem fortænderne. Og ja, følelsen, duften og det eftertænksomme image en god, gammeldags hard- eller paperback giver, kan ikke sådan lige erstattes med en skærm. 

Men når det så er sagt, skal man ikke kimse af muligheden for at have et helt bibliotek liggende i rygsækken, når man stikker afsted på ferie, at have alle sine bøger, PDF-filer og studienoter samlet et sted eller slippe for, at 50 procent af siderne er besværlige at læse, når man ligger på siden i en park eller på stranden.

Vi har derfor allieret os med tech-hovederne på online-magasinet Datalife, der har pløjet sig gennem anmeldelser på de største udenlandske techsites for at finde frem til de bedste e-readers på markedet.

Hvad skal man gå efter?

»Når man skal finde en e-reader, er man nødt til at sætte sig ind i, hvad det er for nogle funktioner, de tilbyder, for dernæst at gøre op med sig selv, hvad man har behov for. Der findes en masse smarte features derude, men det er ikke ensbetydende med, at alle har brug for dem. Vurdér derfor, om det er nødvendigt for dig, om den eksempelvis er vandtæt, kan surfe på nettet eller lignende, eller om det er noget, der kan spares væk«, lyder det.

Helt generelt bør man dog gå efter høj opløsning og lang batterilevetid, så man sikret en god læseoplevelse og har mulighed for at have e-readeren med sig på farten uden at bekymre sig om juice i tide og utide, tilføjer de.

Og hvordan er det nu … hvad er forskellen på en tablet og en e-reader?

»Der er mange funktioner, der går igen ved tablets og e-readers, men de adskiller sig ved at være tilpasset hvert deres hovedformål. Hvor en tablet har langt flere funktioner – og primært bruges til apps og netadgang – er en e-reader dedikeret til at give en god e-bogslæseoplevelse, der imiterer oplevelsen af at sidde med en fysisk bog i hånden. Det gør de blandt andet med e-ink-teknologi, som størstedelen af e-readers er udstyret med. Og så benytter e-readers modsat tablets sig af bagbelysning, der gør det mere behageligt for øjnene at læse på den«, forklarer Datalife.

Her anbefaler de fire af de bedste e-readers på markedet.

Amazon Kindle Paperwhite.

Amazon Kindle Paperwhite

»Amazon Kindle Paperwhite er udstyret med LED-lys, der gør, at du nemt kan læse dine bøger på skærmen, hvad end du sidder lige i solen eller i bælgravende mørke. Derudover har den et virkelig brugervenligt system, der er nemt at betjene med én hånd, og en skærm, der reagerer hurtigt på selv den mindste berøring. Derudover er den vandtæt, ligesom den har bluetooth og en god batterilevetid. Med en Paperwhite får man adgang til billige bøger på Amazon, der har over 4 millioner af slagsen, men den er ikke kompatibel med bibliotekernes ebogsside, E-reolen, og bogtjenester som Mofibo«.

Kobo Clara HD.

Kobo Clara HD

»Kobo Clara HD er et virkelig stærkt alternativ til Amazons e-readers. Som med mange andre modeller kan man købe e-bøger direkte fra e-readeren, men særligt for Kobo Clara HD er, at den tilbyder et stort udvalg af danske e-bøger, ligesom menuen er oversat til dansk. E-readeren kan knyttes til ens bibliotekskonto, så man nemt kan hente e-bøger ned via lånetjenesten E-reolen. Den har et godt LED-lys, der kan justeres i styrken alt efter behov og omgivelser og en lang batteri-levetid, der gør det muligt at læse i timevis, hvilket er en klar fordel, hvis man har den med på en rejse«.

Amazon Kindle.

Amazon Kindle

»Amazon Kindle er en ældre model af Amazon Kindle Paperwhite. Kvaliteten er imidlertid fortsat rigtig fin, og detaljerne er nøje gennemtænkt. Der er ikke nær så mange features som på Paperwhite-udgaven – hvilket kan ses på prisen – men den er udstyret med de allermest basale funktioner, som så til gengæld er helt i top. Du får med andre ord en e-reader med de nødvendige funktioner til en favorabel pris«.

Onyx Boox Note 2.

Onyx Boox Note 2

»Hvis man er på udkig efter en lidt større e-reader, er Onyx Boox Note2, med sine 10,3”, et helt oplagt valg. Den er særligt god til studerende, som gerne vil have sine bøger, tekster og noter samlet ét sted, og så medfølger der en pen, så man nemt kan skrive noter og markere på siderne, mens man læser. Derudover har den en særdeles god batterilevetid, ligesom den er udstyret med lys, der skifter fra blåligt til gulligt lys alt efter, hvor og hvornår, man skal bruge e-readeren«.

Purchase-redaktionen opererer uafhængigt af kommercielle aftaler. Soundvenue tjener ingen penge, hvis du køber et produkt, vi anbefaler. Vi har udelukkende interesse i at viderebringe anbefalinger af højkvalitetsprodukter. Kilders eventuelle private brand-partnerskaber har Soundvenue ikke indsigt i, men vi benytter eksperter udvalgt efter troværdighed og faglighed.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af