Shop med omtanke

Gør dit hjemmekontor bedre med disse fem ting

Corona-tiden har sløret linjerne mellem hjem, læsesal og arbejdsplads, men sidder du også ad helvede til ved køkkenbordet? Og savner du lidt ekstra pift til hjemmekontoret? Så læs med her.

Peter Shire-kaffekopper

Michael Schmidt, 32, selvstændig kreativ konsulent med speciale i design og kunst. @MichaelDansk

»Siden jeg købte min første Echo Park Pottery-kop på det københavnske galleri Les Gens Heureux i 2016, er samlingen af de håndlavede unikakopper vokset til hele 15 eksemplarer. I dag pynter kopperne i mit køkken på deres helt egen reol, og arbejdsdagen på hjemmekontoret starter som regel med at vælge dagens kaffekop.

Designet er udtænkt af den amerikanske kunstner Peter Shire, der fra sit studie i Los Angeles skaber farverige skulpturer, hvis udtryk minder mig om 80’ernes legesyge arkitektur og møbeldesign kendt under navnet Memphis Group. 

Jeg er kæmpe fan af de glade farver og Shires evne til at balancere kunst med noget så hverdagsligt som en kaffekop. Det gør simpelthen kaffepausen lidt hyggeligere at stå med en lækker kop i hænderne, og så er det et sjovt morgenritual at vælge dagens farvehumør i kopform.

I dag forhandles kopperne stadig hos Les Gens Heureux (og hos Kokoon på Gammel Kongevej, når de har, red.), der et par gange om året inviterer til pop-up salg af de amerikanske kopper, og også sælger dem via Instagram«.

Kevi-kontorstol

Bea Fagerholt, 32, stylist og medstifter af mediet To the Moon, Honey. @beafagerholt

»Komfort og æstetik skal helst gå op i en højere enhed, også når det gælder min kontorstol – så meget at jeg tog min egen stol med på min seneste arbejdsplads.

Til trods for at jeg i dag i mit arbejdsliv, og liv generelt med to små børn, er meget på farten i forbindelse med interviews, podcasts og møder, så er det vigtigt for mig, at timerne ved tasterne kan ske i en behagelig arbejdsstilling.

Der er kommet flere pænere alternativer til den traditionelle/konventionelle rullestol, men en ægte klassiker i mine øjne er en Kevi-stol. Jeg gik efter den originale version, dog forkælet med en polstret ryg og sæde, betrukket med stof fra Kvadrat, og med alukapsler til hjulene – en lille overskudsdetalje«.

(Foto: Mille Holkenfeldt)

TIDE-app

Mille Holkenfeldt, 21, medstifter af webmagasinet SEIN, redaktørassistent på Dagbladet Informations debatredaktion og retorikstuderende på Københavns Universitet. @milleholkenfeldt

»Okay, indrømmet. Det er først for nyligt, at jeg har downloadet app’en TIDE. Men det burde jeg have gjort allerede dengang, Mette Frederiksen lukkede Danmark ned.

Jeg er nemlig ret dårlig til at strukturere min tid, når jeg sidder derhjemme. Både når jeg studerer, og særligt når jeg arbejder. Jeg bruger alt for meget tid, fordi jeg ikke kan lægge arbejdet fra mig – og hvis jeg ikke er motiveret, kan jeg have rigtig svært ved at få gang i koncentrationen.

Derfor er TIDE blevet den HR-person, jeg ikke vidste, jeg manglede. App’en har ændret min arbejdsdag. Før har det været svært for mig at finde ud af, hvornår det er okay at holde en pause. Der er jo ikke indlagt naturlige pauser på samme måde, som når jeg sidder på min arbejdsplads.

Derfor kan jeg godt få dårlig samvittighed, hvis jeg har brug for luft fra min indbakke, bestyrelsesarbejde eller redigering af debatindlæg, en kop stærk kaffe, ellers hvis jeg kommer til at stene på Instagram.

Derfor sætter jeg en timer på 25 minutter. Det vil sige, at jeg arbejder meget koncentreret og så får et kort break. Når jeg har gentaget den procedure tre gange, holder jeg så en længere pause, og sådan kører hele min dag. Det fungerer godt for mig. Det giver mig mulighed for at få sat gang i et kreativt flow. Jeg får løst mine arbejdsopgaver med overskud, og det giver mig det overblik, jeg ikke havde før«.

AirPods Pro

Victor Juul, 28, medstifter og director of business i tøjmærket Heliot Emil. @victorjuul

»Jeg bruger det mest af min dag på Zoom-møder fra morgen til aften, så det er vigtigt, at teknikken spiller, og man kan høre hinanden. Imellem møderne hører jeg meget musik. Det er fedt at finde energi i at høre musik. Og hvis man er ude, så har AirPods Pro også noise cancelling-funktion, så man kan lukke alt ude.

Jeg starter om morgen med Zoom-møder med folk i Asien. Vi har mange af vores kunder derovre og stylister og andre partnere. Midt på dagen er det Europa. Det er også kunder, eller collabs vi er i gang med og presse. Og så slutter jeg med USA om aftenen.

Jeg har haft mine AirPods Pro i et år. Da de kom ud, tænkte jeg, hvem fanden har brug for sådan et produkt? Men så købte jeg dem alligevel og havde dem i en uges tid, og så har jeg ikke kunnet leve uden«.

Podcasts

Kristian Nyholm, 36, manager for musikere som Coco O., Kwamie Liv og Jeuru. @kristiannyholm

»Det, der gennemsyrer mit hjemme- og arbejdskontor, særligt i den tid som er lige nu, er at tilegne sig viden indimellem mit arbejde og som backdrop, mens jeg arbejder.

Både fordi det inspirerer at forsøge at forstå det større perspektiv, og fordi det kan være et godt frirum og adspredelse til branchehjulet – og så hænger det meget sammen med at være med til at skabe det næste, og i denne undersøgelse føles det mest rigtigt at gøre det på et nogenlunde oplyst grundlag.

De seneste dage har jeg lyttet til: Protestilægget med Lucia Odoom, New York Times’ The Daily og The Big Stage-podcastafsnit med Travis Scotts manager David Stromberg«.

Gratis hvor du plejer at finde dine podcasts.

Purchase-redaktionen opererer uafhængigt af kommercielle aftaler. Soundvenue tjener ingen penge, hvis du køber et produkt, vi anbefaler. Vi har udelukkende interesse i at viderebringe anbefalinger af højkvalitetsprodukter.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af