Shop med omtanke

Stylisten anbefaler strik: »Det er noget, man skal være villig til at investere i«

Fatimah Gabriella anbefaler fire brands, du med fordel kan se efter strik hos.
Stylisten anbefaler strik: »Det er noget, man skal være villig til at investere i«
Strikket sweater og vest fra Wood Wood.

Velkommen til efteråret. Endelig er der en reel grund til at trække i de lækre strikkede styles, der den seneste tid har lagt sig tungt i modebilledet, eller måske endda i det, du selv har kastet dig ud i at kreere.

Strikken står midt i en storhedstid, hvor både nye og etablerede brands hylder garnet og det varme, komfortable, hjemmelavede look. Men hvad skal man egentlig gå efter? Vi har bedt stylist Fatimah Gabriella om at anbefale nogle strikbrands, som holder – æstetisk og i kvalitet.

»Når jeg går efter strik, er jeg opmærksom på, at det skal være noget, der kan bruges uafhængigt af sæson – både som en slags jakke en kold sommeraften og som et varmere lag i vinterhalvåret«, siger hun og tilføjer, at hvis man selv har forsøgt sig med at strikke, så ved man, at det kræver en hel masse tid og en god portion tålmodighed.

»Jeg tror, det skaber en indsigt i slowfashion, som kan blive et babystep i retning af mere bæredygtige valg. Og for mig er det netop den omhyggelighed, der gør det interessant – kvaliteten, holdbarheden og hele kunsten bag håndværket. Derfor er strik også noget, man skal være villig til at investere i«, siger hun.

Håndstrikkede sweatre fra Nith Studio.

Nith Studio

»De vilde, unikke designs fra Nith Studio bygger på unika-tilgangen. Deres sweatre er ikke blot et stykke tøj, men et lille kunststykke. Og derfor skal du også være villig til at vente på at få fingrene i deres værker. De anvender udelukkende restpartier og overskudsmaterialer af garn fra de store garn-leverandører og tekstilfabrikker.

På den måde er de med til at reducere overproduktion og mængden af spildte ressourcer. Derudover bliver alle designs strikket i hånden, og derfor kan du fingrene i en original sweater, der har en historie håndstrikket, og som ingen andre har«. 

På Nith Studios hjemmeside kan du købe strikkede elefanthuer, veste og bluser i prisklassen ca. 945 – 7.180 kroner.

Strikkede sweatre fra Norse Project.

Norse Projects

»Norse Projects’ laver strik i et simpelt tidsløst design og med et fokus på kvalitetsmaterialer, der har en lang levetid. Et eksempel kunne være deres ‘Birnir Brushed Lambswool’, der er en strik i slimfit lavet 100% skotsk lammeuld eller ‘Viggo Military Switch Crewneck‘, der er en strik i regular fit lavet af 100% supergeelong uld.

Det er designs, der kan bruges uafhængigt af tidens tendenser, og så er de i farver, der gør det nemt at style ind i ethvert outfit og enhver garderobe«.

Du kan se hele udvalget af strikkede bluser, cardigans og overshirts på Norse Projects hjemmeside, hvor de sælges i prisklassen 900 til 2.800 kroner.

Strikkede sweatre fra Arket.

Arket

»Arket laver klassiske og stilrene styles, som kan bruges til enhver anledning. Og det gælder også for deres minimalistiske strik, som henter stor inspiration fra skandinaviske snit og giver dig rig mulighed for at lege med lag, så du kan tone dit outfit op eller ned efter behov.

Deres strik er produceret af genanvendt cashmere eller 100% uld, der stammer fra certificerede gårde, som sikrer fårene, der leverer ulden, ordentlige forhold. Det er derfor mere ansvarligt materialebrug, og så kan det leve rigtig længe, hvis du passer godt på det.

Arket har desuden lavet en care-guide, der informerer dig om, hvordan du bedst plejer dine strik for at forlænge levetiden«. 

Du kan se udvalget af strikkede sweatre og cardigans på Arkets hjemmeside, hvor de ligger i prisklassen ca. 400 til 1.500 kr.

Strikket sweater og vest fra Wood Wood.

Wood Wood

»Wood Woods er også et af de brands, der har strik lavet af særligt god garnmateriale, og hvor der kun er produceres få af de enkelte. Eksempelvis består deres serie ‘Per turtleneck’, ‘Niels vest’, ‘Nina vest’ og ‘Lisa dress’ af en blanding af uld, mohair, bomuld og polyamid. 

Deres mere klassiske strik oser af Wood Wood-DNA med et street og ungt udtryk. Jeg er vild med deres kønsneutrale designs, der har en stærk inspiration fra 90’erne. Deres seneste ‘Asta jumper‘ har et tidsløst og klassisk design, der gør den uafhængig af skiftende tendenser, og så er den lavet af genanvendt ud«.

De udvalgte styles kan ses på Wood Woods hjemmeside, hvor de ligger i prisklassen 1.000 til 4.800 kroner.

Purchase-redaktionen opererer uafhængigt af kommercielle aftaler. Soundvenue tjener ingen penge, hvis du køber et produkt, vi anbefaler. Vi har udelukkende interesse i at viderebringe anbefalinger af højkvalitetsprodukter.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af