Shop med omtanke

Slowfashion-brandet Aiayu åbner ny butik med fokus på gensalg og reparation

Butikken skal danne rammerne om workshops og bæredygtig videndeling. Og så vil det være muligt at købe tidligere kollektioner.
Slowfashion-brandet Aiayu åbner ny butik med fokus på gensalg og reparation
Visionen bag The Aiayu Market er at skabe rammerne om for et bæredygtigt community, lyder det.

Corona har været en grimmer en for modebranchen. Det er vist ikke nogen hemmelighed. Den gamle forretningsmodel – med flere årlige tendens- og sæsonbaserede kollektioner – vakler.

Og når tonsvis af tøj pludselig strander i produktionshaller, fordi det ikke længere er ‘in’, ja, så virker det hele sgu en lille smule åndssvagt.

Branchen står med andre ord over for en voldsom selvransagelse.

Og det har heldigvis allerede sat gang i en række initiativer, der tager fat om problemet med den massive overproduktion af tøj og lægger op til mere og andet end rent samlebåndsforbrug.

Butikken The Aiayu Market åbner i slutningen af november.

Seneste skud på stammen er det danske slowfashion-brand Aiayu, der i slutningen af måneden åbner dørene til butikken The Aiayu Market. Et butikskoncept, der modsat virksomhedens andre forretninger, i henholdsvis København, Aarhus og Oslo, vil være »strippet for unødvendigheder«, lyder det i en pressemeddelelse.

»Vores vision bag lanceringen af det nye butikskoncept er at skabe nogle fysiske rammer, hvor alle kan være med – et community, hvor vi kan inspirere hinanden til en mere bæredygtig livsstil, komme tættere på produktet og Aiayu«, udtaler brandets direktør og medejer, Maria Glæsel.

Et cirkulært fællesskab

I butikken vil man således kunne deltage i workshops og events om bæredygtighed og få hjælp til at reparere noget af sit tøj, ligesom man vil kunne få fingrene i samples, tidligere kollektioner og produkter, der er kommet hjem med små produktionsfejl.

Og det i et prisleje, der forhåbentlig også giver en lidt yngre målgruppe adgang til produkterne, oplyser de hos Aiayu, der forklarer, at priserne nødvendigvis vil afhænge af standen på varerne.

I butikken i Nordhavn vil det være muligt at købe tøj fra tidligere kollektioner.

Det skal være med til at få produkterne til at leve længere, end de gør i dag. Og det kræver blandt andet, at vi har en platform, hvor vi kan dele erfaringer og viden om bæredygtighed, mener de.

»Vi brænder for at skabe et tilgængeligt forum, som kan inspirere og bidrage til at gøre en bæredygtige levevis mere håndgribelig«, lyder det i pressemeddelelsen.

»Derfor vil vi invitere andre brands, kunstnere og interessante aktører til at give deres take på bæredygtighedens mangfoldighed. For der er mange måder, og vi trænger til en grøn platform, hvor alle kan være med«.

Med The Aiayu Market lægger brandet sig i slipstrømmen af en nyere række danske initiativer, der er knopskudt som svar på nogle af de udfordringer, branchen står overfor.

Herhjemme kan man eksempelvis hos virksomheder som Kalo Kopenhagen, Resecond og Veras få adgang til en stor delegarderobe, ligesom både Ganni og By Malene Birger har lanceret udlejningskoncepter.

Aiayus nye butik åbner i slutningen november på Århusgade 145, Nordhavn.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af