Shop med omtanke

Fire uld-elskere fortæller om deres yndlingsuldtøj

Forkæl dig selv med uld: »Det er det klogeste materiale«. Uld er varmeregulerende og kræver minimal vedligeholdelse.
Aclima. Foto: PR

Aclima

Nova Nørgaard, 20, studerende, @technova2000:

»Det her skiundertøj er fuldstændig genialt, og jeg bruger det hver evig eneste dag i vinterhalvåret. Jeg hader at fryse, og med det her indenunder er det ikke noget, man behøver at bekymre sig om.

Generelt er uldent undertøj jo det sygeste lifehack, fordi sommergarderoben bliver helårlig, hvis bare man sørger for at have noget uldent inderst.

Nova Nørgaard i sit Aclima-sæt. (Foto: PR)

Uld er varmeregulerende og derfor måske det klogeste materiale, man kan vælge at putte på sin krop.

Jeg har ikke fortrudt en eneste gang, at investere i et ordentligt sæt uldent skiundertøj. Og så er det jo bare en bonus, at den her farvekombination overraskende nok spiller max«.

Babett. Foto: PR

Babett

Chris Calmer, 24, fotograf og kreativ blæksprutte, @chris.calmer:

»Jeg har valgt denne uldtrøje fra Babett, fordi jeg synes, den er smuk, 
og jeg glæder mig til at gå mere med den, når det bliver varmere, og jeg ikke behøver en jakke ud over.

Uld er et lækkert materiale til bukser, sweatre og jakker, fordi det falder smukt og tungt på kroppen, og det er et naturligt materiale, man kan ånde i, og som holder en varm på en behagelig måde.

Chris Calmer i sin Babett-trøje. (Foto: PR)

Jeg går altid efter uld, fordi det er et materiale, der, hvis man passer på det, kan holde for altid«

Alona Vibe i sin Sibin Vasiljevic-cardigan. (Foto: PR)

Sibin Vasiljevic

Alona Vibe, 30, fotograf og medejer af det kreative bureau @merocph, @alonavibe:

»De items, jeg holder mest af i min garderobe, er faktisk lavet af uld. Der findes så mange uldtyper – cashmere, llama, merino, mohair – som kan hver deres. Jeg har eksempelvis ofte cashmere på i hjemmet eller som et tynd lag, når jeg er ude, hvor llama-ulden er fantastisk til store, chunky sweatre.

Udover at uld er et temperaturregulerende fiber, så er det også selvrensende og har derfor ofte kun brug for at blive luftet, som alt i alt gør det enormt holdbart. 

Den chokolade brune cardigan, jeg har på, er en gammel favorit med ti år på bagen (brandet eksisterer ikke længere, red.). Den er lavet af stampet uld. Jeg bruger den oftest under en tyndere jakke, og folk spørger altid, om jeg ikke fryser, men det gør jeg aldrig. Den er så varm og mere vindtæt end den bedste windbreaker på markedet«.

Filson. Foto: PR

Filson-skjortejakke

Theis Mortensen, 44, freelance TV-fotograf, @theismortensen:

»Det geniale ved uld er varmen – og derudover også evnen til at ånde i det. Vand og sne har også en tendens til at prelle af. 

Når man først har overvundet den taktile stof-imod-krop-kontakt, så er der intet over, men alt under – måske med en lille undtagelse af silke.

Theis Mortensen i sin Filson-skjortejakke. (Foto: PR)

Min Filson Cruiser Jacket er i hvert fald en gigantisk følgesvend på min nuværende slædetur i Østgrønland«.

Purchase-redaktionen opererer uafhængigt af kommercielle aftaler. Soundvenue tjener ingen penge, hvis du køber et produkt, vi anbefaler. Vi har udelukkende interesse i at viderebringe anbefalinger af højkvalitetsprodukter.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af