Shop med omtanke

Smukke kjoler til din sommer – anbefalet af dem, der går i dem

Er du til de lange, flagrende eller de kortere? Til det nedtonede eller vilde prints? Vi har spurgt fire stilinspirationer om deres sommerkjolefavoritter.
Mina Okabe i sin kjole fra Bimba Y Lola. (Foto: Privat)

Bimba Y Lola

Mina Okabe, 20 år, musiker, @minaokabesings:

»Når jeg skal finde sommerkjoler, prøver jeg altid at finde nogle, der er behagelige og farverige. Jeg foretrækker kjoler, der har en midi-længde, og som sidder relativt stramt«.

»En af mine yndlingskjoler er denne her fra det spanske mærke Bimba Y Lola. Materialet er blødt og ret elastisk, så jeg kan nemt bevæge mig rundt. Og så elsker jeg rød og gingham«.

Maria Balele Dia i sin Zara-kjole. (Foto: Privat)

Zara

Maria Balele Dia, 21 år, model, @mariabdia:

»Jeg må indrømme, at det er svært at vælge én enkelt favorit. Hvis jeg skal vælge, er det dog nok denne her kjole fra Zara, som jeg købte til en tomåneders rejse i Sydøstasien i 2019, og som jeg har brugt flittigt lige siden«.

»Den er let, luftig og alsidig. Jeg bruger den både som en nem kjole en almindelig sommerhverdag med sneakers eller sandaler og over badetøj til en strandtur, men den kan også nemt shines op til en middag eller drinks med et par fine sandaler med hæl«.

»Generelt er det vigtigt for mig, at mit tøj er alsidigt og kan bruges i mange forskellige sammenhænge og i mange år. Specifik for sommerkjoler går jeg mest efter halvlange eller lange kjoler, netop så de også fungere en lidt køligere sommeraften«.

Marie My i sin vintagekjole. (Foto: Privat)

Vintage-kjole

Marie My, 29 år, freelance art director, @nemesisbabe:

»Kjolen er vintage og har fulgt mig i omkring syv år efterhånden. Den sidder pænt til i taljen, har et skørt med den helt rigtige fylde, og så har den to store lommer, hvor der er plads til ret meget – vigtigt!«

»At finde vintagekjoler, der passer ens egne mål, er uhyre sjældent. Derudover er det den ultimative kjole, hvis man vil høste komplimenter«. 

»Af en eller anden grund er min samling af blomstrede sommerkjoler ret så stor, da det bare er et print, der fungerer hver gang«. 

»Når jeg kigger efter sommerkjoler, leder jeg som oftest efter en god kombi af æstetik og funktion. Lommer er altid højt på listen, og så skal den være nem at have på – altså nem at style med resten af min garderobe. Og så skal den være komfortabel og rar at bevæge sig i«.

»Generelt ejer jeg ikke så mange ensfarvede kjoler, så et print er også altid godt, og hvis der sniger sig noget lyserødt ind, så er jeg absolut glad«.

Stephanie Asi Brix. (Foto: Privat)

By Malene Birger

Stephanie Asi Brix, 31, hår & makeup-artist, @stephanieasibrix:

»Det bedste ved sommeren er, at man endelig bare kan tage én beklædningsdel på, nemlig kjolen«.

»For mig er sommerkjolen både noget let, luftigt og legende, men kan samtidig også være en lille, sexy ting. 

Jeg kan generelt godt lide at lege i spændet mellem det søde og feminine, og så det lidt mere rå og androgyne look. Det mest gennemgående er dog, at der oftest er meget mere farve på«.

Purchase-redaktionen opererer uafhængigt af kommercielle aftaler. Soundvenue tjener ingen penge, hvis du køber et produkt, vi anbefaler. Vi har udelukkende interesse i at viderebringe anbefalinger af højkvalitetsprodukter.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af