Linkoban ‘Ox’

Linkoban ‘Ox’ - Ox
5 6
Linkoban ‘Ox’
'Ox'

Album, Superbillion/Playground

Med ep’en ’Super Into On It’ fik Linkoban sidste år slået fint på tromme for sig selv. Debutalbummet beviser nu, at jungletrommerne havde fat i den rigtige rytme, og uden at miste al sin kant, skinner den upolerede diamant i dag endnu klarere. Linkoban slår i samarbejde med sine producere Yo Akim, Dixone og Phase5 fast, at hun er værdig til at funkle og feste om kap med indlysende forbilleder som M.I.A. og Santigold og deres sammenrend af dyre beatsnedkere.

Albummet kommer i en farvestrålende indpakning og inkluderer også hele debut-ep’en. De gamle festbomber er heldigvis ældet med ynde, og med linjen »my time on earth is precious / let’s go fast and not go slow« fra ’Like This’ sætter de en hæsblæsende og imponerende standard for resten af pladen.

Læs anmeldelse: Linkoban ‘Super Into In It’

Med åbneren ’Popgun Track’ viderefører Linkoban og hendes musikalske gudforældre Yo Akim og Lucy Love deres fandenivoldske electro-housede amokridt på den britiske grime-genre, og hovedpersonen sætter med sin spydige speed-rap om tidens populærkultur langt de fleste af sine rimkollegaer til vægs. Hendes styrke ligger så afgjort i de enormt fængende party-baskere, men som håbet giver albummet også plads til langsommere og mere klassiske grime-tracks. ’Suburbia Utopia Hollywood’ er med linjer som »suburbia utopia, clean as bacteria / welfare check, yellow walls and insomnia« Linkobans lident flatterende portræt af det danske velfærdssamfund. Og når sådan en samfundsrevsning leveres på en bund af krads dubstep-bas, bliver det ikke meget bedre.

Linkobans spænd er blevet stort, og på nær en enlig svale om et computerspil sitrer samtlige af pladens numre af vilter fest- og fortælleglæde.

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold