Jake Bugg – indfriede forventninger

Jake Bugg – indfriede forventninger
Foto: Tue Blichfeldt

Hvert år nyder enkelte musikere fordel af ekstra stor omtale. Den 19-årige knægt fra Nottinghams council estates var bestemt ventet af folket, hvilket et fuldt Odeon en halv time før kickoff var bevis på.

Den sure anmelder var således klar at slagte en teenager. Det kunne han bare ikke.

Fra Bugg nonchalant kom på scenen iført grøn polo med Cantona-krave, og til han gik, var han tilpas kølig, likeable og talentfuld til, at ingen rigtig kunne pege fingre. Med et par nye numre var starten en smule sløv, men derfra tændte Bugg og band op under os med ’Trouble Town’ og serverede derfra en formidabel koncert.

Læs også: Roskilde Festival: Publikums must-see koncerter

Især var alsidigheden imponerende. Der var stille akustiske stunder, flabet og hæsblæsende folk og ikke mindst grunget rock. Var det ikke nok, kunne man bruge tiden på skiftevis at være imponeret over drengens guitarsoloer og tekster. »I drink to remember, I smoke to forget / some things to be proud of, some stuff to regret«, som Bugg sang på ’Two Fingers’, hørmede af festival.

Mere teknisk er det bestemt også værd at nævne, at lydmanden på Odeon havde sørget for rigtig gode forhold til Buggs spidse vokal, som både fik bund og reverb i tilpasse mængder, og derfor aldrig vaklede.

På et lykkeligt fix af Neil Youngs ’My My, Hey Hey’ og ’Lightning Bolt’ satte Bugg trumf på en vellykket aften og indfriede de store forventninger.

Koncert. Roskilde Festival, Odeon.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af