M.I.L.K. på Spot: Soul, saxofon og kælen øremassage

M.I.L.K. på Spot: Soul, saxofon og kælen øremassage

M.I.L.K. havde kørt de helt rigtige skyts i stilling på en aften, hvor forårsvejret var alt andet end ønskværdigt. »Drink from coconuts and eat from a leaf / we could forget reality and choose to dream instead« lød det i ‘If We Want To’, nummeret som effektivt har gjort Emil Wilks hjertebarn til et gruppe, det er værd at have frekvensen stillet ind på.

Og med rette, for det var ingenlunde svært at føle det imaginære sand mellem tæerne og de svalende bølgeskvulp, da soul-kollektivet indhyllede Voxhall i kælne poptoner og bød på kærkommen eskapisme fra regnen og blæsten udenfor.

Anført af en veloplagt Wilk, som frejdigt opfordrede til, at vi fik gang i dansebenene, excellerede bandet i enkle, men stærke virkemidler: Diskrete steel-drums, fingerknips og den toneangivende saxofon, som om noget bidrog til at kalde de tropiske associationer frem på nethinden.

Det var ren feel-good, men også en stemning, som i momenter næsten var for meget af det gode. Kan kunne godt efterlyse overraskelser i et pænt, men også lidt forudsigeligt lydbillede, ligesom teksterne var lige vel banale med linjer som »you and me, we are a symphony« og »dance the night away«. Det klædte derfor bandet at give de behageligt døsige toner et mere energisk udtryk i en medrivende version af ‘Everything You Know’.

Det var bestemt svært ikke at lade sig forføre af M.I.L.K.’s smagfulde soul-doser i en optræden, hvor man tydeligt mærkede Wilk og co.’s oprigtige kærlighed til deres metier, og man forlod således koncerten i opløftet stemning med lyst til både kulørte parasoldrinks og mere musik.

Læs anmeldelse: Liss på Spot Festival – Danmarks nye superstjerner

Læs anmeldelse: Chinah forvandlede sterile Spot-omgivelser til dampende popfest

M.I.L.K.. Koncert. Voxhall.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af