’The Batman’ og ’Matrix 4’ forventes udskudt på grund af corona-pandemien

’The Batman’ og ’Matrix 4’ forventes udskudt på grund af corona-pandemien
Keanu Reeves som Neo i 'The Matrix'.

Det er som om, tiden står mere og mere stille, som corona-pandemien eskalerer – også i kulturlivet. Film- og seriepremierer udskydes på stribe, mens biografer og institutioner er lukkede, og større forsamlinger flere steder er forbudte.

Det giver næsten sig selv, at filmene, der skulle have haft premiere her i foråret, lader vente på sig, mens biografsalene står tomme. Men som karantænetiderne verden over forlænges, påvirker det også produktionen af film, der ellers først skulle se dagens lys længere ude i fremtiden.

Eksempelvis er produktionen af storstilede blockbustere som ’The Batman’, ’Mission Impossible 7’, ’Red Notice’ og ’The Matrix 4’ blevet midlertidigt standset grundet den verdensomspændende virus – uden nogen vished om, hvornår produktionen kan genoptages.

I en ny rapport fra Variety lyder det, at film som ’The Batman’ og ’The Matrix 4’ vil lide under forsinkelserne i en sådan grad, at deres 2021-premieredatoer vil blive rykket. Samme medie skriver, at der tidligere har været satset på en genoptagelse af filmproduktionerne omkring midt-maj, men at dette, særligt som virussen lige nu eskalerer med dybt foruroligende hast i USA, meget vel kunne gå hen og blive yderligere forsinket.

Med de aktuelle forsinkelser følger desværre en mindre dominoeffekt. Film, der er blevet midlertidigt sat på pause, skal jo gerne genoptages på den anden side af karantænetiden – og som flere uger pludselig kommer til føles helt forsvundne i de involveredes tætpakkede kalendere, forsinker det som konsekvens fremtidige planlagte filmoptagelser yderligere.

Med andre ord kommer krisesituationen således efter alt at dømme til at forsinke betydeligt flere produktioner og rykke en hel del flere premieredatoer, end vi har begreb om i øjeblikket. Vi må bare væbne os med al den tålmodighed, vi kan finde frem fra gemmerne, og håbe på, at skuespillernes, instruktørernes og alle de andres karantæne-plagede kalendere går op i en magisk højere enhed på den anden side.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af