Traileren til ‘Vinterbrødre’-instruktør Hlynur Palmasons gudesmukke ’Vanskabte land’ er ude

Traileren til ‘Vinterbrødre’-instruktør Hlynur Palmasons gudesmukke  ’Vanskabte land’ er ude
'Vanskabte land' (Foto: Maria von Hausswollf/Snowglobe Photo)

Traileren til Hlynur Pálmasons nye film ’Vanskabte land’ er netop blevet offentliggjort.

Filmen, som tidligere på sommeren fik sin verdenspremiere i Un Certain Regard-konkurrencen på Cannes-festivalen, er netop også blevet shortlistet til European Film Awards, og buzzen er således god om den danskuddannede islændings første danskproducerede film efter den Bodil-vindende debut ’Vinterbrødre’.

’Vanskabte land’ er en blændende smuk visuel fortælling af den islandske instruktør, som senest lavede den ligeledes glimrende islandske film ’En hvid, hvid dag’.

Hans nye fortælling udspiller sig også på Island, denne gang i det 19. århundrede, da Danmark havde kolonimagten over øen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Den unge, danske præst Lucas (Elliott Crosset Hove) bliver udsendt til en fjern del af Island med den mission at bygge en kirke og fotografere de folk, han møder på sin vej. Men rejsen gennem den golde, vulkanrige ø viser sig samtidig at være en rejse dybt ind i det indre på Lucas selv, der som i en Joseph Conrad-roman med tiden sætter spørgsmålstegn ved sin mission og egen virkelighed.

Traileren, som til tider emmer af Robert Eggers’ ’The Lighthouse’ og ’The Witch’, viser Island fra sin smukkeste og vildeste side med skiftevis frodige dale, golde klipper og, ikke mindst, vulkaner. 

’Vanskabte land’, der bygger på de første fotografier fundet på Island, er også udtaget til den prestigefulde Toronto International Film Festival i næste måned.

Filmen får dansk premiere den 1. december.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af