J.K. Rowlings transfobiske udtalelser bliver til et teaterstykke – forventer protester

J.K. Rowlings transfobiske udtalelser bliver til et teaterstykke – forventer protester
J.K. Rowling til premieren på 'Fantastiske Skabninger 2: Grindelwalds forbrydelser' i 2018. (Foto: Samir Hussein/WireImage)

En temmelig overraskende historie fra virkeligheden er i centrum for et kommende skotsk teaterstykke.

Ifølge Deadline har festivalen Edinburgh Festival Fringe således premiere på en forestilling, der handler om J.K. Rowlings offentlige diskussion med ‘Harry Potter’-stjerner som Daniel Radcliffe og Emma Watson, der er imod hendes udtalelser om transpersoners rettigheder. J.K. Rowling har i årevis udsendt budskaber via sociale medier, der af kritikere er blevet opfattet som transfobiske.

Forestillingen hedder ‘TERF’ (et akronym for trans-ekskluderende radikal feminist) og skildrer et fiktivt scenarie, hvor ‘Harry Potter’-skuespillerne og Rowling konfronterer hinanden angående diskussionen om transpersoners rettigheder.

‘TERF’ er skrevet af Joshua Kaplan, som tidligere har arbejdet på HBO-serien ‘Tokyo Vice’. Han beskriver ifølge Deadline forestillingen som en »familiesamtale« mellem personer, der har hinanden kært, men har forskellige opfattelser.

Festivalens ledelse og teaterkompagniet Civil Disobedience, der sætter forestillingen op, forbereder sig allerede på protester, hvorfor de også har flyttet premieren til en ny lokation.

»Vi forventer, at de fleste, hvis de har til hensigt at afbryde, hvad vi laver, vil gøre det i teatrets auditorium. Vi har procedurer på plads, som vil håndtere det«, siger producer Barry Church-Woods til Deadline.

Edinburgh Festival Fringe løber af stablen 2. til 26. august.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af