Noah Carters danske æra har aldrig givet bedre mening end i Store Vega

Noah Carters danske æra har aldrig givet bedre mening end i Store Vega
Noah Carter i Store Vega. (Foto: Thomas Rungstrøm/Soundvenue)

Onsdagens koncert var ikke Noah Carters første af slagsen, siden han tidligere i år endelig gav efter og begyndte at rappe på dansk.

Men selvom han har optrådt flere gange i løbet af året – blandt andet på Spot Festival, Distortion og senest til dansk hiphops 40-års fødselsdag – føltes koncerten i Store Vega på mange måder som den officielle indvielse af rapperens nye æra.

Det var hans første store headlinershow på modersmålet. Godt nok ikke i barndomsgaden på Nørrebro, men stadig i hjembyen København. Og Carter havde tænkt sig at fejre det med manér.

Det stod klart allerede fra den lange, ambiente intro fuldendt med et dramatisk lysshow, der fik lov at stå på i flere minutter, før rapperen endelig indtog scenen med det majestætiske mission statement ’Ku ha været outroen’, der i Store Vega lød både tungere og mere klubbet end i studieversionen.

Noah Carter i Store Vega. (Foto: Thomas Rungstrøm/Soundvenue)

Gæstestjernerne var også mødt talstærkt op for at tage del i parademarchen: Et kvarter inde i koncerten havde Carter allerede fået besøg af både Hans Philip og Kesi, og senere gjaldt det ligeledes Store Vega-aktuelle Mas og Thor Farlov.

De fleste af gæsterne kom på scenen uden større introduktion og forsvandt igen lige så hurtigt, som de dukkede op. Selv den altid veloplagte tidligere Cityboi virkede til at have skruet ned for energien på det Danseorkestret-samplende sommerhit ’Alt det’.

Det her skulle være Carters aften, forstod man. Og hovedpersonen var da også fuldt ud i stand til at bære showet alene, da han trådte i karakter som ikke bare en stærk tekstskriver, men også som performer.

Det gjaldt især de mere upbeat numre fra albummet ’Noahs ark’, hvor førstesinglen ’Winwin’ fik hele salen til at hoppe, mens de ivrigt skrålede med på det staccato-agtige omkvæd. Aldrig har rapperens danske æra givet bedre mening end i øjeblikke som disse.

Noah Carter i Store Vega. (Foto: Thomas Rungstrøm/Soundvenue)

Til gengæld havde han ikke i sinde at blive i det danske. Godt og vel halvvejs gennem showet slog han over i den engelsksprogede, stemningsfulde r’n’b, han i sin tid brød igennem med.

En gang imellem formåede han at bygge elegant bro mellem disse ellers meget forskellige dele af kataloget – ’Come Alive’ bød eksempelvis på noget af aftenens hårdeste og sikreste rap overhovedet – men ofte føltes seancen underligt afskåret fra resten af sættet. Og selvom publikum sang med, var det tydeligt, at det da ikke var dét, de fleste var kommet for at høre.

Heldigvis genvandt Carter hurtigt momentummet i koncertens anden halvdel, hvor rapperen for alvor syntes at slippe tøjlerne. Under den svært undervurderede, rage rap-flirtende ’Hvor vi henne’ farede han rundt på scenen, mens ’Ro’ blev leveret siddende og alligevel råbende.

Allerbedst var dog den todelte ’Imponeret/smukt&rigtigt’, hvis beatswitch blev markeret med dunkende, rødt stroboskoplys og et Kanye Wests ‘Yeezus’-værdigt skrig fra Carter. Det var lige så uventet, som det var intenst.

Noah Carter i Store Vega. (Foto: Thomas Rungstrøm/Soundvenue)

Til sidst måtte han fortælle, at Benny Jamz modsat resten af holdet desværre ikke havde mulighed for at være der. Alligevel insisterede han på at lade samarbejdet ’Ousside’ lukke ballet, og selvom publikum hellere end gerne kompenserede for fraværet, var det en ærgerligt flad note at slutte på.

Det ændrer dog ikke på, at den foreløbige kulmination på Noah Carter nye eventyr var både overbevisende og overraskende, som da han pludselig kastede sig ud i et dugfriskt og umiddelbart virkelig stærkt track med hylende, sirene-klingende synths. Hans danske karriere er tydeligvis kun lige begyndt.

»Er det én af dem, der skal udgives?« spurgte han kækt bagefter, og ligesom resten af salen tog jeg tog mig selv i at udbryde et rungende ja. Og det kan kun gå for langsomt.


Kort sagt:
Det føltes som den officielle indvielse af Noah Carters nye æra, da han optrådte i Store Vega, hvor han med dugfriskt materiale og et væld af gæstestjerner leverede en både overbevisende og overraskende koncert. 

Noah Carter. Koncert. Store Vega.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af