Soundvenue Streamer – tre weekend-anbefalinger: Netflix’ nye westernserie er ikke for sarte maver

Soundvenue Streamer – tre weekend-anbefalinger: Netflix’ nye westernserie er ikke for sarte maver
'American Primeval'. (Foto: Netflix)

1. ‘The Revenant’ møder ‘Deadwood’

Netflix’ nye westernserie er absolut ikke for sarte sjæle, for blodet flyder i Peter Bergs seks afsnit lange fortælling om overlevelses- og magtkampen i Utah i 1857.

Pionerer, mormoner, den amerikanske hær, indfødte amerikanere og forbryderbander kæmper om land og rigdom i et barskt og iskoldt kaos, hvor den enlige mor Sarah (Betty Gilpin) med sin søn leder efter en guide, der kan føre hende den farefulde færd mod Crook Springs.

Ved et tilfælde ender hun op med den mutte enspænder Isaac Reed (Taylor Kitsch), og sammen skal de gennem vildmarkens syv plager i en historie, som man godt mærker er skrevet af Mark L. Smith. Han skrev også Iñárritus ‘The Revenant’ med Leonardo DiCaprio, hvis stil ‘American Primeval’ imiterer, blandt andet i en massakre hæsblæsende skildret i en tre minutter lang uklippet sekvens.

Det er mere underholdende end dybt. Men underholdende er det. – JLU

‘American Primeval’ kan ses på Netflix

Harris Dickinson i ‘Beach Rats’. (Foto: Neon)

2. Harris Dickinsons (rigtige) gennembrud

Lige nu bjergtager Harris Dickinson seerne over for Nicole Kidman i premiereaktuelle ‘Babygirl’, der efterlader ringe tvivl om hans superstjerne-potentiale. Alle vil drikke hans mælk, have ham som ‘Father Figure’!

Dog skal man gøre sig selv en tjeneste og se hans første filmrolle i den amerikanske indiefilm ‘Beach Rats’ instrueret af Eliza Hittman. Selvom Dickinson ikke siger mange ord, er han magnetisk som den 19-årige hovedperson, der om natten udforsker sin seksualitet med mænd i sexchats, mens han om dagen sørger for at passe ind i sin drengegruppes snævre maskulinitetsideal.

Premiereåret er 2017, men filmen føles som et sammensurium af 2010’er-æstetik, opioid-krise og machokultur, hvor spejlselfies spiller en markant rolle. – MJK

‘Beach Rats’ kan ses på Mubi, Apple TV og Blockbuster.

‘Jerry Springer: Fights, Camera, Action’. (Foto: Netflix)

3. Freakshowets genfødsel

Før der var Andens zoofiliske kærlighedssang ‘Min store kærlighed’, toppede det amerikanske tv-program ‘The Jerry Springer Show’ sin egen freakshowformel, da de på nationalt tv interviewede en mand, der havde forladt kone og børn for at gifte sig med en hest. Hesten var med i studiet.

I den nye Netflix-dokumentar ‘Jerry Springer: Fights, Camera, Action’ får man serveret hele historien om fænomenet, der i 1990’erne blev USA’s største på showtitler som incestaffæren ‘Pregnant by my Brother’ og ‘Klanfrontation’, hvor KKK-medlemmer kom i slagsmål med en jødisk aktivist.

Uanset hvor stort kendskab man har til Jerry Springer, er historien om programmet tankevækkende stof i vores egen ekstreme tv-tid. – MJK

‘Jerry Springer: Fights, Camera, Action’ kan ses på Netflix

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af