Fra komiker til alvorsmand: ’Foxcatcher’-aktuelle Steve Carell i ni forrygende klip

Steve Carell er kendt som Hollywoods Mr. Nice Guy, der altid er sjov at arbejde sammen med. Nu er han dog aktuel i karrierens mest overraskende rolle som bundseriøs rigmand i ’Foxcatcher’, som adskillige amerikanske kritikere i december udråbte som en af årets bedste, og som vores anmelder da også giver fem flotte stjerner.

Filmen får dansk premiere 15. januar, men du kan se den før alle andre ved vores forpremiere på tirsdag 6. januar i Grand Teatret. Køb billet HER – og varm op med de vores udvalg af herlige klip fra Carells imponerende karriere, der er gået fra veloplagt pjat og pjank til en Oscar-værdig dramapræstation. I det første klip spiller han over for en ung Louis CK.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Begyndelsen: ’The Dana Carvey Show’, 1996

Efter at have været med i mindre reklamefilm i slutningen af 80’erne fik Steve Carell sin debut i ’The Dana Carvey Show’ i midten af 90’erne. Showet blev blandt andet produceret og skrevet af en anden stor komiker, Louis CK, og her viste Carell de første tegn på sin eminente evne til at spille komplet idiot. Som i dette klip, hvor han sammen med Dana Carvey fuldstændig har misforstået, hvad en god prank består af.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Madhadende tjener med Stephen Colbert

Selvom ’The Dana Carvey Show’ kun overlevede syv programmer, så var det altså med til at bygge fundamentet for Steve Carells karriere. Ikke nok med at branchen havde fået øjnene op for den højtråbende komiker, men hans medvirken gav ham også solide bånd til nogle af branchens senere sværvægtere, som for eksempel Steven Colbert, med hvem han brillerer i dette forrygende klip.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Gennembruddet: ’The Daily Show’, 1999-2005

Venskabet med Steven Colbert åbnede samtidig andre døre for Steve Carell, og i 1999 blev han fast reporter hos Jon Stewart på ’The Daily Show’, hvor Colbert var startet to år forinden.

Carell blev hurtigt elsket for sit ligefremme og ofte temmelig upassende take på opsøgende journalistisk, og det er tydeligt, at senere tiders reportere som Samantha Bee og John Oliver har ladet sig inspirere af Steve Carells pågående facon, som i klippet herover, hvor han forsøger at finde en tilfældig god amerikansk historie hos tilfældige amerikanere i en tilfældig by.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Filmstjerne in spe: ’Anchorman’, 2004

Overgangen fra sketches og Comedy Central til film lå i kortene, og der gik heller ikke længe, før Steve Carell fik en fod inden for filmbranchen i sin første spillefilm ’Anchorman: The Legend of Ron Burgundy’.

Filmen er siden blevet lidt af komisk nyklassiker, og det skyldes ikke mindst Steve Carells portrættering af den imbecile vejrvært Brick Tamland. Og det er da også svært ikke at trække på smilebåndet af Carell, når han med største glæde varmer mayonnaise i en brødrister eller erklærer sin kærlighed til en bordlampe.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Leading man: ’The-40-Year-Old-Virgin’, 2005

Produceren bag ’Anchorman’, Judd Apatow, var så glad for Steve Carell, at han straks tog fat i ham for at lave en film sammen med komikeren i en mere bærende rolle.

Carell havde længe arbejdet på en af sine egne idéer, og det resulterede i ’The 40-Year-Old-Virgin’. Carell var selv blevet 40 år et par år tidligere, og ud over filmens åbenlyse humoristiske lag havde den også et vedkommende dramatisk lag i generationsskildringen af midaldrende mænd og kvinder.

Filmen blev en stor succes, og Apatows såkaldte ’Frat Pack’ – der foruden Carell tæller folk som Owen Wilson, Ben Stiller, Vince Vaughn, Luke Wilson og Will Ferrell – var på toppen af Hollywood.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Signaturrollen: ’The Office’, 2005-2013

Man kan ikke tale om Steve Carell uden at nævne hans rolle i det amerikanske remake af den britiske successerie ’The Office’, hvor Carell spiller Michael Scott, den usympatiske regionschef for en kontorartikelfabrik.

Serien kørte i ni sæsoner, og Steve Carell modtog blandt andet en Golden Globe i 2006 for bedste mandlige hovedrolle i en komedieserie. Man havde ikke troet, at nogen ville kunne leve op til Ricky Gervais’ pendant i den britiske original, men Carell skabte sin egen figur, lidt mere menneskelig end Gervais’ gennemførte røvhul.

Igen demonstrerede Steve Carell sin eminente evne til at personificere figurer uden nogen form for situationsfornemmelse og menneskelig forståelse. Carell valgte dog selv at stoppe efter syvende sæson for at satse på sin filmkarriere.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Ricky Gervais vs. Steve Carell: Emmy Awards, 2008

Siden Carell bed sig fast i rollen som Michael Scott i ’The Office’, har der været en ironisk rivalisering mellem de to kontortyranner fra hver deres side af Atlanten, Ricky Gervais og Carell.

Det startede for alvor i 2007, da Gervais vandt en Emmy for den britiske udgave af ’The Office’. Da Gervais ikke selv var til stede, modtog Steve Carell den på hans vegne. Året efter var Ricky Gervais dog opsat på at få sin statuette tilbage, og siden har Carell og Gervais opretholdt et ironisk dårligt forhold til hinanden.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Stemmen Carell: Gru hos Ellen, 2013

De seneste par år har Steve Carell brugt en hel del tid på animationsfilm, og han har blandt andet lagt stemme til ’Over hækken’ (2006) og ’Horton og støvfolket Hvem’ (2008). Men det er nok særligt som stemmen bag superskurken Gru i ’Grusomme Mig’ (2010) og ’Grusomme Mig 2’ (2013), at Carell er kendt.

Steve Carell er mester til at imitere, og ’Grusomme Mig’ er en af de sjoveste animationsfilm i årevis, blandt andet båret frem af Carells portrættering af Gru, der er super dårlig til at være superskurk. Og som man kan se i klippet herover, er Carell ikke blot stemmen bag. Han ER Gru.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. En overrumplende kovending: ’Foxcatcher’, 2014

Man har de senere år mærket, at Steve Carell har en ambition om at betræde mere dramatisk terræn, end han ellers er kendt for. Han har nærmet sig en nufynden alvor i særligt ’Little Miss Sunshine’ og ’The Way, Way Back’, men der har stadig været en komisk klangbund.

Det ændrer sig fuldstændigt med den mørke ’Foxcatcher’, som du kan se før alle andre ved vores forpremiere på tirsdag 6. januar i Grand Teatret. Her spiller han rigmanden John du Pont, som starter sit eget brydningshold. Vores anmelder uddeler fem stjerner til filmen, som han sammenligner med ’Raging Bull’, og har store roser til Steve Carells præstation. Han er da også blevet Golden Globe-nomineret for rollen, og der kunne meget vel også falde en Oscar-nominering af.

Læs også: Kom til Soundvenue Forpremiere på ‘Foxcatcher’ på tirsdag i Grand

Læs også: Anmeldelse af ‘Foxcatcher’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af