Rocklegende, knoglebrud og masser af Will Ferrell: Det skal du streame i september

Månedens udbud på streaming-tjenesterne er endnu engang spækket med godbidder. Her er 10 af de bedste nye tilbud.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. ’Will Ferrell Takes the Field’

Vi har set det i ‘Blades of Glory’, ‘Talladega Nights’ og ‘Semi-Pro’: Will Ferrell som selvhævdende sportsudøver med kæmpe-ego og et fåtal af hjerneceller.

Og dog har vi ikke set det helt som i ‘Will Ferrell Takes the Field’ – en film ikke blot med, men også om Will Ferrell. I hvert fald den side af ham, der elsker baseball, og som fuldt ud tror på, at han i kan optræde på 10 forskellige positioner på 10 forskellige baseballhold på bare én dag – tilsyneladende blot for at understrege sin kærlighed til sporten.

Dokumentaren, der er produceret af internethumoristerne fra ‘Funny or Die’, lyder akkurat så sorthumoristisk, som man kunne håbe på, og selvom præmissens dybere pointe stadig gemmer sig i tågerne, bliver en baseball-feberramt Will Ferrell næppe et kedeligt bekendtskab.

Kan ses 13. september på HBO Nordic.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. ’Keith Richards: Under the Influence’

For nyligt var det afdøde Amy Winehouse, der som et af musikverdens mange indflydelsesrige og selvdestruktive genier var en tur gennem dokumentarfilmmaskineriet – med en i øvrigt fantastisk film, ‘Amy’, til følge.

Nu er turen så kommet til den dog endnu nulevende ‘Rolling Stones’-guitarist, Keith Richards: Filmen ‘Keith Richards: Under the Influence’ tegner portrættet af rocklegendens lange, begivenhedsrige liv fyldt med musikalske pletskud og et opslidende stofmisbrug, ligesom den skildrer en mand, der nægter at slække på ambitionerne.

Samme dag, som denne Netflix-dokumentar har premiere, udgiver Richards sit første soloalbum, ‘Crosseyed Heart’. Og den Oscar-vindende dokumentarist Morgan Neville, der står bag ‘Under the Influence’, har naturligvis været helt tæt på indspilningerne.

Gennem arkivklip og nye optagelser kommer vi tættere på Keith Richards, end vi før har været.

Kan ses fra 18. september på Netflix.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. ’The Two Faces of January’

Selvom det næppe var det ordknappe manuskript, der ved premieren i 2011 sikrede Nicolas Winding Refns ‘Drive’ en øjeblikkelig plads blandt nyklassikerne i amerikansk film, var det utvivlsomt et pletskud for den iranskfødte manuskriptforfatter Hossein Amini.

‘The Two Faces of January’ er Aminis debut som instruktør, og han har ligeledes skrevet manuskriptet til denne psykologisk nuancerede og visuelt stilfulde thriller med Viggo Mortensen, Oscar Isaac og Kirsten Dunst i centrum.

I historien, der bygger på en roman af ’The Talented Mr. Ripley’-forfatter Patricia Highsmigth, spiller Mortensen og Dunst et glamourøst amerikansk par, der på en tur til Grækenland antastes af den mystiske turistguide Rydel (Isaac). Snart ulmer et livsfarligt trekantsdrama, hvor hverken parret eller Rydel har rent mel i posen.

Kan ses fra 30. september på Viaplay.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. ’Mad Men’ – hele serien

Folkene bag hit-serien ‘Mad Men’ ramte unægteligt en særlig nerve i tiden, da de gjorde 1960’ernes jakkesætklædte, whisky-drikkende reklamefolks vaklende moral til udgangspunkt for en af nyere tids mest succesfulde tv-serier.

‘Mad Men’ blev et kulturelt fænomen såvel som en afhængighedsskabende tv-føljeton, der gav dramatik og karakterdybde for alle pengene – og selvom serien til tider tynges af et dvælende tempo, er den i sin imponerende, stilbevidste helhed en af tv-serie-verdenens mest imponerende bedrifter.

Uigenkaldeligt sidste afsnit løb over skærmen i foråret, men først nu kan man streame hele serien herhjemmefra.

Kan ses fra 1. september på HBO Nordic.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. ’The Raid 2’

‘The Raid’ blev en øjeblikkelig sensation i 2011: Her var en rå og hårdhændet actionfilm renset for ironisk distance – fortællingen om en politistyrkes voldsomme udrensning i en narkostyret boligblok hævede simpelthen barren for knogleknækkende action én etage ad gangen.

I ‘The Raid 2’ tøver den tilbagevendende instruktør Gareth Evans ikke med at højne ambitionerne, og forgængerens dunkle betonblok er her erstattet med alverdens opfindsomme actionscenarier samt en historie, der både er velskrevet og overraskende i sin vekslen mellem martial arts-action og gangster-dramatik.

En rendyrket og hårdkogt actionthriller.

Kan ses på Netflix.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. ’Project Greenlight’

Selvom reality-tv ofte sidestilles med stangstive teenagere eller kulørte familiesammensætninger, kan genren – når den får lov – langt mere end det.

Se bare ‘Project Greenlight’, en reality-serie skabt af Matt Damon og Ben Affleck, der sætter fokus på håbefulde filmskaberes hårde odds i en branche af modstridende interesser og logistiske udfordringer.

Tidligere var det amatøren Pete Jones, der foran mere end 7.000 håbefulde deltagere vandt muligheden for at få omsat sit manuskript til en færdig film. Nu gælder det både en debuterende manuskriptforfatter og en uprøvet instruktør, der sammen har vundet muligheden for at gøre deres fælles vision til virkelighed, når nyeste sæson af ‘Project Greenlight’ endelig rammer Norden.

Kan ses fra 14. september på HBO Nordic.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. ’About Elly’

I 2011 vandt det iranske skilsmissedrama ‘Nader og Simin – en separation’ fuldt fortjent en Oscar for bedste udenlandske film, og bag det knugende og komplekse mesterværk stod instruktøren Asghar Fahardi – et navn, der i filmkredse pludselig blev verdenskendt, og som to år efter igen høstede massiv anerkendelse for sin fransksprogede perle om familieforviklinger, ‘Fortiden’.

Før de to hovedværker lavede Farhadi i 2009 ‘About Elly’, der med al tydelighed varslede det internationale gennembrud. I filmen forsvinder børnehavepædagogen Elly under mystiske omstændigheder, og Fahardi bruger krimi-gådens spændinger til at fortælle et psykologisk drama af den slags, vi ikke normalt støder på i vesten.

I hjemlandet kårede kritikerne ved en officiel afstemning ‘About Elly’ til den fjerdebedste iranske film nogensinde, og Fahardi vandt da også instruktør-prisen ved filmfestivalen i Berlin for dette mangefacetterede drama.

Kan ses på amerikansk Netflix fra 11. september.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. ’Scandal’ sæson 1-4

At politiske intriger gør sig godt i fiktionens verden, har tv-serier som ‘The West Wing’, ‘House of Cards’ og ‘The Good Wife’ for længst slået en tyk streg under, og selvom ‘Scandal’ måske ikke holdet helt samme niveau som disse serier, er den stadig en besnærende underholdende oplevelse.

De fire sæsoner af Shonda Rhimes succesfulde serie er sprængtfyldt med blussende følelser og hektiske dilemmaer, når en tidligere kommunikationschef i Det Hvide Hus, Olivia Pope, udnytter sin insider-viden til at starte et bureau, der løser magtfulde menneskers problemer.

Den erfarne skuespillerinde Kerry Washington (‘Ray’, ‘Django Unchained’) ses her i sit livs rolle som ‘fixeren’ Olivia Pope, der mestrer det politiske spil, men også bevæger sig i et moralsk minefelt. Birollerne står mindre stærkt, og er man til kropsnær realisme er ’Scandal’ ikke sagen. Men vil man have en serie, hvor der er højt tempo i plot og dialoger fra start til slut, er den en anbefaling værd.

Kan ses fra 1. september på Viaplay.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. ’Get Hard’

Hvis du ikke fik nok Will Ferrell i ‘Will Ferrell Takes the Field’, så fortvivl ej: I ‘Get Hard’ er han tilbage i komedie-genrens trygge rammer, når han over for komikeren Kevin Hart giver den som rigmanden James King, der pludselig må en tur i spjældet.

Den skræmte rigmand søger råd hos sin personlige bilvasker, Darnell (Hart), der får til opgave at ‘hærde’ King til livet bag tremmer, og snart bliver der pimpet biler, flettet dreadlocks og smuglet stoffer i de anale regioner.

Ferrell er vanligt veloplagt i sine dumheder, og med fint modspil af Kevin Hart som junglelovens læremester sluger man gladeligt denne befriende platte film råt.

Kan ses fra 14. september på Blockbuster.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. ‘Miss Julie’

Colin Farrell, Jessica Chastain og Samantha Morton.
Så kort og kvalitetsrig lyder rollelisten i dette kammerspil om manipulation og undertrykt kærlighed i 1890’ernes Irland, der har den svenske skuespillerlegende Liv Ullmann i instruktørsædet.

Ullman blev verdenskendt for sit samarbejde med mesterinstruktøren Ingmar Bergman, der brugte hendes forpinte og indadvendte miner i intime og intense klassikere som ‘Persona’, ‘Skammen’ og ‘Hvisken og råb’, og netop Bergmans dyrkelse af kammerspillets intimitet viderefører hun i ‘Miss Julie’.

Forvent ikke at blive blæst bagover, når ‘Miss Julie’ udfolder dramatikeren August Strindbergs klassiske trekantsdrama. I Ullmanns verden er tempoet dvælende, ordene knappe og følelserne modstridige, men der er meget at komme efter for den tålmodige seer.

Kan ses på amerikansk Netflix fra 2. september.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af