De sjoveste og mest bevægende højdepunkter fra nattens Oscar-show

Vi har allerede dækket flere af nattens Oscar-highlights her på sitet, men nu får du dem samlet – og mere til. Der er tårer, grin og cuteness galore.
De sjoveste og mest bevægende højdepunkter fra nattens Oscar-show
Otteårige Sunny Pawar, der spiller en af de store roller i 'Lion', var stjernen på den røde løber. (Foto: Frazer Harrison/Getty Images)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Viola Davis tårevædede takketale

Viola Davis er en af de mest respekterede skuespillere i Hollywood lige nu, og efter to nomineringer (for ’Doubt’ og ’The Help’) kunne hun som ventet endelig hjemtage en Oscar-statuette for sin rolle som Denzel Washingtons hustru i ’Fences’.

Og Davis holdt en gribende tale, hvor hun hyldede kunstens evne til at sætte fokus på almindelige mennesker liv, ligesom hun hyldede sin »captain, my captain« i form af Denzel, der også har instrueret filmen.

Davis kunne ikke holde tårerne tilbage under aftenens vel nok mest følelsesladede tale.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Intetanende turister gæster Dolby Theatre

I disse Trump-tider taler man meget om folket vs. eliten, men Jimmy Kimmel bragte de to sammen i et vellykket indslag under showet.

Intetanende turister fra en tourbus, der kører rundt for at se de seværdighederne og spotte de kendtes huse i Hollywood, blev bragt direkte ind i Dolby Theatre og introduceret for stjernerne på første række.

Det var både et mærkværdigt og hyggeligt sammenstød af gallakjoler og turist-outfit (det er en ting) – og gav en meget meta-agtig scene med almindelige mennesker, der tog billeder af celebs, som tog billeder af dem i et show, der blev transmitteret til hele verden. Hvem snakkede om at være til stede i nuet?

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Fraværende vinderinstruktørs politiske statement

Den iranske ’The Salesman’ vandt for bedste udenlandske film, og det må nok tænkes at have spillet en rolle, at der er gået politik i den, for filmen blev ikke anset som det, der ligner en favorit, før instruktør Asghar Farhadi blev ramt af Trumps indrejseforbud.

Farhadi fik en særtilladelse, men valgte at blive væk i solidaritet med sine landsmænd, og han havde i stedet sendt en takketale, der blev læst højt fra podiet. Den var i høj grad en politisk statement med dens betoning af, at ’dem og os’-kategoriseringer af verden er med til at skabe frygt.

Med sin manglende tilstedeværelse fik Farhadi formentlig skabt mere opmærksomhed om sit budskab, end hvis han var dukket op.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Casey Affleck charmerer underspillet

Ud over Farhadi gik der knap så meget politik i den, som man kunne have forventet. Det var simpelthen, som om mange af vinderne havde brændt krudtet af ved de prisshows, der leder op til Oscar – blandt andre Mahershala Ali og Casey Affleck, der holdt en stærk politisk tale under Independent Spirits Awards forleden.

Men derfor var det nu alligevel et stort øjeblik at se lillebror Affleck på scenen efter en Oscar-kampagne, hvor hans førerposition var forsøgt undergravet med gamle historier om anstødelige forhold til kvinder under arbejdet på mockumentaryen ’I’m Still Here’. Affleck har desuden en introvert fremtræden, som har haft det svært på kampagnesporet, men under fuldskægget – som han bærer i anledning af en kommende rolle – har han faktisk en underspillet og ydmyg lune, som også kom til udtryk i talen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Timberlake sætter gang i festen

Man kan mene, hvad man vil om Justin Timberlake, ’Can’t Stop This Feeling’ og det forhold, at et sangnummer skød årets Oscar-show i gang.

Men man må give ham, at han gav den fuld pedal og var med til at sætte skub i salen – og at han fik sat en tone for festlighederne, der mere end antydede, at en fejring af filmkunsten var i højsædet og ikke kun en drøj protestaktion mod Trump.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Seth Rogen og Michael J. Fox i fremtidssko

Oscar-akademiet prøver nærmest hvert år nye greb af – med varieret held. Men det fungerede faktisk rigtigt fint, at man i år havde sat en skuespiller til at fortælle om en film og en præstation, der havde inspireret vedkommende – for derefter at sætte skuespilleren sammen med forbilledet på scenen.

Charlize Theron hyldede Billy Wilders klassiker ’The Apartment’ med Shirley MacLaine, mens det bevægende højdepunkt dog var Seth Rogens kærlighedserklæring til Michael J. Fox og ’Tilbage til fremtiden’.

Rogen og den Parkinson-ramte Fox indtog scenen i en varm optræden med anstrøg af melankoli. Det er desværre kun ovenstående video tilgængelig lige nu – vi opdaterer, når man kan se klippet i sin helhed.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Kimmels åbningsmonolog

Jimmy Kimmel gør måske ikke stort væsen af sig – han er hverken flamboyant eller unødigt selviscenesættende – men han leverer varen og er bare grundlæggende sjov.

Det understregede han i den vellykkede åbningsmonolog, der både tog fint udgangspunkt i filmene, revsede stjernerne i salen og gik efter Trump uden at lyde frelst.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Fra ’Lion’ til ’The Lion King’

Otteårige Sunny Pawar spiller den indiske dreng, der i ’Lion’ kommer så langt væk fra sine forældre, at han ender med at blive bortadopteret til Australien. Han er på mange måder det bedste ved filmen – og han var også noget af det bedste ved Oscar-showet.

Han indtog den røde løber med cuteness galore, og Kimmel kunne da heller ikke lade være med at inddrage den lille mand under showet. Segmentet involverer Sunny Pawar og en vis scene fra ’Løvernes konge’. Det er svært at stå for.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Kimmel tweeter Trump

Donald Trump havde på forhånd meddelt via en af sine talsmand, at han ikke havde i sinde at se Oscar-showet i år, hvilket ikke kan undre nogen i kølvandet på hans tirader mod medieeliten og Hollywood.

Jimmy Kimmel ærgrede sig alligevel halvvejs inde i showet over, at Donald Trump endnu ikke havde tweetet om uddelingen. Så værten besluttede at skrive til ham for lige at få en status på hans velbefindende.

En sjov lille gimmick, der på en underholdende facon indkapslede Twitter-præsidentens absurde fremgangsmåde.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. ’Moonlight’-tale med stærkt budskab

Barry Jenkins og Tarell Alvin McCraney vandt for manuskriptet til ’Moonlight’. McCraney har skrevet det uopførte teaterstykke, som Jenkins forvandlede til en nu Oscar-vindende film, og de to mænd voksede faktisk op sammen i den ghetto i Florida, hvor filmen også udspiller sig, uden dog at have kendt hinanden dengang.

De holdt en af aftenens bedste taler, hvor de påpegede, hvordan deres pris viser, at alt er muligt, når »to drenge fra Liberty City« pludselig står på en af verdenens største scener.

Læs også: Kæmpeskandale ved Oscar – den forkerte film annonceret som vinder

Læs også: Se alle årets Oscar-vindere

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af