Stephen King hylder Lars von Trier som den mest talentfulde instruktør i verden

Stephen King hylder Lars von Trier som den mest talentfulde instruktør i verden
Foto: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images

Stephen King har en forkærlighed for dansk kultur. Han har tidligere rost danske serier som ‘Borgen’ i høje toner, og han har sagt god for, at Nikolaj Arcel skal instruere første bind i hans magnum opus, ‘The Dark Tower’.

Og nu erklærer han sin kærlighed til Lars von Trier.

I et interview med Deadline.com bliver forfatteren spurgt, om han ville sige ja, hvis der i dag kom en moderne ækvivalent til Stanley Kubrick, som filmatiserede Kings ‘The Shining’, og ville gøre én af hans bøger til film.

»Ja. Det ville jeg. Jeg skal fortælle dig, hvem jeg ville elske at arbejde med engang, eller ikke arbejde med, men som jeg ikke ville behøve at tænke to gange, hvis han ville forvandle en af mine ting til film. Kender du den her film, ‘Melancholia’. Lars…«, siger Stephen King, før Deadline-journalisten kommer ham til undsætning med efternavnet. King fortsætter:

»Lars von Trier. Og faktisk lavede jeg en amerikansk miniserie ud af hans ‘Riget’. Jeg synes, han er den mest talentfulde, fantastiske instruktør i verden, og jeg ville elske at se, hvad han gjorde. Og igen, jeg ville træde til side og sige, kom i gang og ha’ det sjovt«.

Trier-rosen udspringer af en snak om ‘The Shining’, som Stephen King var notorisk utilfreds med trods stor respekt for Kubricks geni. Han forklarer, at Jack Torrance-karakteren – spillet af Jack Nicholson – ikke har nogen udvikling i filmen. Han er halvskør fra starten og bliver bare mere og mere vanvittig.

»I bogen er han en forfatter, der kæmper med sin forstand og til sidst taber den. For mig er det en tragedie. I filmen er der ingen tragedie, fordi der ikke er nogen rigtig forandring.

Læs hele interviewet her.

Læs også: Lars von Triers 15 bedste citater fra sjældent interview på Københavns Universitet

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af